Магній додає сил і поповнює енергією!

Магній – елемент, необхідний організму для відчуття сили і бадьорості. При дефіциті магнію наш стан погіршується: випадає волосся, шаруються нігті, переважають роздратування й злість, знижується апетит, почувається нудота і запаморочення.

Здавалося б, вибирай продукти, багаті магнієм і будь здоров. Але сучасні технології обробки продуктів, порушення технології вирощування та збирання врожаю знижують кількість магнію в продуктах, а значить, і в організмі.

На весь організм людини припадає близько 30 мг магнію. Ця доза розподіляється між кістками (70%), а решта розподіляється між залозами внутрішньої секреції, м’язами і центральною нервовою системою. Крім того, магній активує роботу багатьох ферментів, що беруть участь в утворенні електричного імпульсу в тілі, тобто енергії для ефективної роботи серцево-судинної системи.

Магній нормалізує рівень холестерину в крові, сприяє засвоєнню глюкози при синтезі білків, бере участь у скороченні м’язів і нервово-м’язовій провідності.

Важливе значення магній відіграє в жіночому організмі. Він знижує хворобливі і дискомфортні прояви під час протікання клімаксу.

Під час вагітності важливо контролювати рівень магнію в крові, щоб нормалізувати кров’яний тиск, як матері, так і плода.

Симптоми дефіциту магнію:

– запаморочення, головні болі, сонливість,

– випадання волосся, ламкість нігтів,

– спазми і часті судоми,

– депресія, нервозність, страх,

– чутливість до змін погоди,

– безсилля, тривожний сон, безсоння,

– тахікардія, анемія,

– атеросклероз, втрата еластичності судинами,

– ожиріння,

– порушення роботи підшлункової залози.

Чоловічому здоров’ю нестача магнію може загрожувати простатитом і гемороєм.

Причини дефіциту магнію

Магній потрапляє в організм разом з їжею, тому важливо вживати продукти, багаті цим елементом. Але сьогодні після промислової обробки багато продукти втрачають значну кількість магнію. Так, в яблуках, що продаються в магазинах, втрата магнію доходить до 80%. М’ясо і риба втрачають магній після заморозки.

Погіршити ситуацію «допомагають» стреси, малорухливий спосіб життя, прийом сечогінних препаратів, підвищене потовиділення, неправильне харчування.

Які продукти містять магній?

Серед таких продуктів можна назвати насіння соняшнику, гарбузове насіння, кедрові і волоські горіхи, натуральний шоколад, гречана і вівсяна крупа, абрикоси, чорнослив, банани, зелень.

Вибираючи продукти для поповнення в організмі магнію, їх не варто піддавати тепловій обробці, а використовувати в сирому вигляді.

Увага! Не можна приймати вище перераховані продукти у великих кількостях або приймати занадто багато лікарського препарату з магнієм, так як це може призвести до надлишку магнію в організмі, що завдасть шкоди здоров’ю.

У нашій клініці ви можете здати аналіз на рівень магнію, а після отримання результатів отримати консультацію з нашим лікарем.