Як відновитися після довгого сидіння?

Якщо ви думаєте, що «сидяча» робота найлегша в світі, то глибоко помиляєтеся. У офісних працівників, яким доводиться весь день сидіти, до вечора все тіло ломить, ноги ніби пробігли марафон, а спина ниє.

Добре, якщо після роботи можна розім’ятися в спортзалі, сходити в басейн або позайматися танцями. А як бути, якщо ні часу, ні коштів на всі ці радощі життя немає? Головне, не сумувати, адже альтернатива завжди є.

Пропонуємо комплекс вправ, який допоможе відновити сили після тривалого сидіння за столом.

1. Розтягування литок

Зручність вправи в тому, що виконувати її можна прямо під час роботи. Сядьте на стільці прямо, витягніть праву ногу вперед, пальці витягнутої ноги потягніть на себе, розтягуючи литковий м’яз. Кілька разів повторіть вправу, міняючи ногу.

2. Обертання щиколотками

Ця вправа покращує кровообіг у ногах, що особливо корисно при сидячій роботі. Сядьте на стілець і витягніть праву ногу вперед. Відтягнувши носок, обертайте ним. Повторіть 5 разів. Розслабтеся, а потім повторіть те ж іншою ногою.

Важливо! Виконуючи цю вправу, зберігайте правильну поставу і нахил таза.

3. Дихання сидячи

Ця вправа допоможе розслабитися і зняти напругу.
Сидячи на стільці, випрямтеся. Покладіть долоні на поперек під ребрами. Великі пальці направте назад. Натисніть пальцями, щоб випустити все повітря. Потім кілька секунд натискайте долонями при вдиху. Припиніть натискати і глибоко вдихніть.

4. Обійми

Вправа для розтяжки верхньої частини спини і грудей.

Сидячи на стільці, випрямтеся. Ноги на ширині плечей. Покладіть руки на плечі, немов обіймаючи себе. При виконанні вправи нахиліться до колін і дозвольте силі тяжіння притягти вас. Далі трохи напружтеся і залишайтеся в такому положенні, рахуючи до двадцяти. Можна повторити цю вправу, злегка повертаючись в сторони.

5. Розтягування грудей

Ця вправа допоможе випрямити округлі плечі і збільшити рухливість грудей. Сядьте прямо на стілець, трохи нахиливши таз вперед. Руки зімкніть ззаду на рівні сідниць, долоні складіть, направивши їх нагору.

При виконанні вправи, трохи зігніть лікті і опустіть плечі. Зробіть глибокий вдих. Видихніть і зведіть лопатки разом. Потім посуньте лікті, розтягуючи грудну клітку і верхню частину спини. При виконанні вправи, не вигинайте нижню частину спини занадто сильно. Повторіть вправу 5 разів.

Виконавши весь комплекс вправ, ви відчуєте прилив сил і бадьорості, а робота здасться вам веселішою!