Що не можна їсти натщесерце і на ніч?

Як часто ми чули, що їсти на ніч шкідливо! Але чомусь саме перед сном відчуваємо непереборне бажання з’їсти чогось смачненького. І тоді відкривається холодильник і звідти змітається все, що потрапить під руку.

Дієтологи попереджають

Дієтологи при цьому попереджають, що не всі продукти корисно їсти перед сном, так само, як і натщесерце.

Якщо ви хочете, щоб ваша травна система залишалася здоровою довгі роки, слід відмовитися від деяких продуктів перед сном і натщесерце.

Отже, фахівці стверджують, що натщесерце шкідливо вживати апельсини, хурму, банани, помідори та ін.

Деякі фрукти і овочі

Апельсини можуть провокувати розвиток алергії і гастриту. Помідори і хурма містять велику кількість пектину і дубильної кислоти, що утворюють шлунковий камінь. Банани викликають побоювання лікарів через великий вміст магнію, який може вплинути на кальцієво-магнієвий баланс в організмі, чим викликати серцево-судинні захворювання.

Не рекомендують дієтологи починати свій день з сирих овочів, особливо огірків, капусти, паприки, так як вони здатні викликати подразнення слизової шлунка.

Йогурт

Корисно знати і те, що вранці не так вже корисний йогурт, так як споживаючи його на голодний шлунок, втрачається значна частина корисних якостей. Краще його вживати через дві години після їжі, або перед сном. Тільки так він зможе благотворно вплинути на процес травлення.

Картопля

Картопля вранці викликає тяжкість в шлунку. Вживаючи натщесерце солодощі, наш організм не здатний виділяти потрібну кількість інсуліну для підтримки його нормального рівня в крові. Це може негативно позначитися на здоров’ї очей. Крім того, цукор є кислотоутворюючою їжею, здатною порушувати кислотно-лужний баланс.

Напої

Мало користі принесуть і холодні напої на сніданок. А часник на голодний шлунок може викликати гастроспазм.

Що стосується консерв і копченостей, то їх краще взагалі не вживати, тим більше на сніданок.

Звичка пити вранці каву теж нічого хорошого нашому організму не приносить. Адже кава дратує слизову шлунка, провокуючи зайве виділення шлункового соку, що з часом може призвести до гастриту.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.