У чому небезпека огіркового розсолу?

Що може бути краще огіркового розсолу при похміллі? З давніх років повелося, що за допомогою розсолу можна позбутися від важкого похмілля. Деякі вважають, що цей засіб також допомагає при цинзі і пародонтозі.

Лікарі кажуть, що розсіл дійсно полегшує головний біль на ранок після рясного вливання, але для лікування інших хвороб не підходить, так як може завдати організму лише шкоду.

Небезпечні властивості

У розсолі занадто багато солі. Сіль використовується як натуральний консервант, завдяки якому овочі не тільки набувають улюблений багатьма солоний смак, але і зберігаються їстівними довгий час. Відсоткове співвідношення солі в маринаді для огірків дуже високе. Випити склянку огіркового розсолу для організму рівносильно ударній дозі пересоленої води.

Поварена сіль провокує затримку вологи в тканинах і збільшує обсяг крові. В результаті серце починає працювати в посиленому режимі і перекачувати по венах додатковий обсяг рідини. Людям із серцево-судинними захворюваннями це вкрай небезпечно і може навіть спровокувати кризу. Якщо інфаркти вже були, їжу взагалі солити по мінімумум, а про розсол необхідно взагалі забути!

Пересолена рідина небезпечна для нирок і травної системи. Категорично протипоказаний огірковий розсіл пацієнтам з панкреатитом, каменями в нирках, холециститом, гепатитом.

Не варто захоплюватися розсолом тим, хто страждає варикозом. Через затримку води в організмі ноги будуть набрякати сильніше, а вени будуть збільшуватися в обсязі.

Багато оцту

Огірочки не будуть приємно хрустіти без оцту в маринаді. Зовсім невеликі його дози принесуть організму тільки користь, але у великих кількостях оцет небезпечний. Він агресивно впливає на слизову шлунка, стравоходу і підвищує кислотність.

При тривалому зловживанні розсолом у людини може розвинутися гастрит, виразка і навіть цироз печінки.

Висока концентрація солі і оцту небезпечна для зубної емалі. Потемніння і ремінералізація емалі при захопленні розсолом гарантовані.

Так що бажаючим зберегти гарну посмішку і міцне здоров’я краще відмовитися від розсолу.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.