Сир – ліки для печінки

До складу сиру входить надзвичайно багато корисних речовин. Рекомендований цей продукт тим, хто страждає від захворювань печінки. Він здатний попередити її жирове переродження, яке трапляється в разі накопичення в організмі шкідливих речовин, алкоголю, надмірного вживання жирних страв. Тому в разі гепатитів, порушення процесів виведення жовчі, цирозу або хвороби підшлункової залози сир щодня повинен бути на столі.

Кому потрібен сир?

Незамінний цей продукт і для тих, хто страждає від атеросклерозу та ожиріння. Корисні речовини, які входять до його складу, нормалізують жировий обмін в організмі. Але з цією метою слід вживати знежирений сир.

Перетертий, гомогенний сир засвоюється особливо легко, зовсім не дратуючи кишечник і шлунок. Саме тому його вживають з лікувальною метою у разі шлунково-кишкових захворювань. Головне, щоб кислотність була якомога нижчою.

Особливо уважно слід поставитися до сиру хворим з виразкою і гастритом. У період загострення краще вживати так званий прісний сир. Приготувати його можна навіть удома. У 1,5 л щойно закипілого молока додати 0,5 л кефіру. Отриману суміш відкинути на сито і процідити – сир готовий.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.