Взуття не за розміром небезпечне для здоров’я

Взуття, підібрана не за розміром, приносить масу неприємностей, серед яких втрата самостійності, часті падіння і навіть психічні проблеми.

Статистика

Статистика підтверджує, що близько 83% людей підбирають взуття не свого розміру. Фахівці рекомендують віддавати перевагу взуттю з регульованими ремінцями і на гумовій підошві. На їхню думку, таке взуття не здатне забезпечити суглобам необхідний захист, а також знизити тиск, який чиниться на ноги під час ходьби.

Нещодавні дослідження

Нещодавно фахівці досліджували негативний вплив неправильного вибору взуття.

В результаті виявилося, що з віком людині слід ретельніше підбирати туфлі, так як у міру старіння організму відбуваються незворотні зміни в морфології стопи, тобто вона збільшується в довжину і в ширину. Найбільш поширеними проблемами з ногами, пов’язаними з неправильним вибором взуття, є деформація стопи, пальців, нігтів, підошовний кератоз і плоскостопість.

Ще один науковий досвід допоміг визначити найнебезпечніше взуття. Ним виявилися гумові шльопанці. Фахівці-ортопеди вважають, що таке взуття слід носити тільки на пляжі. Шльопанці не забезпечують підтримку своду стопи, призводять до розтягування литкових м’язів і високої напруги в зоні ахіллова сухожилля. Результатом пристрасті до такого взуття часто стають проблеми з суглобами в колінах, стегнах і захворювання спини.

Небезпечна підошва

Небезпечною експерти вважають і підошву шльопанців, яка, стикаючись із землею, загрожує здоров’ю кісток і суглобів. А людям, у яких на великих пальцях ніг спостерігаються шишки, подібна взуття протипоказана.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.