Фрукти для зниження кислотності шлунка

Нещодавно ми писали про прості домашні засоби, за допомогою яких можна знизити кислотність шлунка і усунути симптоми гастриту. В продовження теми хочемо розповісти про фрукти, які допоможуть впоратися з неприємними відчуттями.

Сплануйте своє меню

Якщо правильно планувати своє меню, можна уникнути таких проблем, як печія і біль в животі після їжі. В першу чергу, необхідно відмовитися від продуктів, які збільшують кислотність шлунка. Серед фруктів, це, перш за все, цитрусові, тому вживати їх у великій кількості не варто, якщо у вас гастрит, а також на голодний шлунок. В іншому випадку це може викликати печіння і проблеми з травленням.

Продукти, які допоможуть знизити кислотність

Вчені назвали цілий ряд продуктів, які природним чином знижують кислотність шлунка. Особливо актуальна ця інформація в період росту ягід і фруктів, коли люди активно починають купувати дари природи і поїдати їх у великих кількостях. Адже це може бути небезпечно для тих, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом, особливо з підвищеною кислотністю.

Побічні ефекти дають про себе знати на тлі недостатнього споживання рідини і частих перекусів.

Отже, найбільш корисні людям з підвищеною кислотністю шлунка банани. Ці тропічні фрукти здатні швидко і просто вирішувати дану проблему, так як вже через кілька хвилин після вживання в їжу кислотність починає знижуватися, а печія та інші неприємні відчуття можуть бути зупинені.

Також корисно з цією метою вживати кавун і диню. Вони багаті антіоксидантами, клітковиною, благотворно впливають на шлункову кислоту і допомагають відновлювати водно-соляної баланс.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.