7 цілющих властивостей грошового дерева

У багатьох квартирах є така рослина як товстянка, відоме ще як грошове дерево. Люди вирощують його, слідуючи прикметі, що воно приносить удачу, успіх, багатство і благополуччя. Однак не всім відомо, що товстянка володіє багатьма цілющими властивостями. Також відмічено, що грошове дерево є показником здоров’я. Так, якщо в будинку хтось серйозно хворий, воно починає потроху в’янути, а листя жовтіє або чорніє, немов рослина вбирає в себе негативну енергетику. Коли людина одужує, дерево знову оживає.

Виявляється, грошове дерево нічим не поступається алое.

В яких ситуаціях зі здоров’ям допоможе грошове дерево?

1. Легкі порізи, удари, опіки, рани

Натерти кілька листів на тертці і прикласти до хворого місця. Закріпити бинтом. Міняти пов’язку кожні 5 годин.

2. При укусах комарів

Змащувати місце укусу 4 рази на день соком листя товстянки.

3. Пієлонефрит і цистит

5 листочків товстянки подрібнити, залити 200 мл гарячої води, настоювати 1 годину і процідити. Приймати по 1 ст. ложці за 20 хвилин до їжі 2 рази в день.

4. Болі в горлі

Вичавити сік з 10 листів, змішати з 300 мл теплої води. Полоскати горло 3 рази на день після їжі.

5. Виразка шлунка і дванадцятипалої кишки

За годину до першого прийому їжі з’їдати 2 листочка товстянки, ретельно пережовуючи.

6. Герпес на губах

Вичавити сік з декількох листочків і змащувати їм герпесні висипання щогодини. Але якщо немає такої можливості, то просто просочіть соком ватний диск, прикладіть його на місце герпесу і заклейте за допомогою пластиру. Робити процедуру не більше двох днів.

7. Артрит, артроз

Вичавити сік з 13-15 листків, змащуйте хворі суглоби на ніч.

Обережно! У грошовому дерево в невеликих кількостях міститься миш’як, тому не можна їм зловживати, приймаючи всередину. Перед використанням необхідна консультація лікаря.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.