Почуття подяки – ліки для організму

Протягом дня нам багато разів доводиться говорити слово «дякую». Але чи замислювалися ви, що несе в собі вдячність?

Вчені довели, що коли людина відчуває щиру подяку, це не тільки покращує настрій, але позитивно впливає на здоров’я.

Протягом століть філософи і священнослужителі переконували людей, що вдячність – це чеснота, яка сприяє фізичному і психічному здоров’ю. У наші дні новітні дослідження привели вчених до такого ж висновку.

Фахівці визначили, що почуття вдячності запускає в організмі певну реакцію. У дослідженні взяли участь 186 чоловіків і жінок, у яких діагностували безсимптомну серцеву недостатність. Кожен з них переніс серцевий напад, але не мав таких симптомів, як втома або задишка. У той же час у багатьох учасників ризик виникнення цих симптомів був підвищеним.

Результати дослідження

В ході дослідження було встановлено, що сильне почуття подяки сприяє зниженню рівня запалення, часто пов’язаного з серцевою недостатністю. Крім того, стан подяки покращував якість сну і підносив настрій. Вчені також помітили позитивний вплив подяки на духовне благополуччя, що надавало позитивний ефект на здоров’я в цілому.

Люди, які вміють дякувати, відчувають цілий комплекс позитивних емоцій, що допомагає справлятися зі стресом і успішно вирішувати щоденні завдання. Такі люди більш оптимістичні, а це зміцнює імунну систему. І навіть у разі неприємностей почуття подяки допомагає легше переживати негаразди.

На жаль, в наші дні не всі люди можуть відчувати почуття подяки. Вчені встановили, що в цьому винен матеріалізм. Чим більше людина має, чим більше хоче мати, тим менше вона задоволена життям, і тим важче їй відчувати почуття подяки.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.