Чому небезпечно промочити ноги?

Чому так небезпечно промочити ноги? Промоклі і промерзлі ноги – це не тільки ризик дістати застуду, а й стати заручником такого неприємного захворювання як цистит.

Особливо небезпечні промоклі ноги людям з ослабленим імунітетом. Варто їм промочити ноги, і застуда або грип не змусять себе чекати.

В останні роки великою популярністю користуються гумові чоботи. Але взуття, що не пропускає повітря, провокує підвищене потовиділення, що підвищує ймовірність розвитку грибкових інфекцій.

Переохолоджувати ноги не допустимо людям із захворюваннями суглобів нижніх кінцівок. Волога і холод можуть тільки погіршити хворобливий стан артриту, остеохондрозу, защемлення нерва.

Промоклі ноги загрожують загостренням захворювань нирок і сечового міхура.

Що робити, якщо ви все-таки промочили ноги?

Щоб промоклі ноги не стали причиною запальних процесів, потрібно знати і застосовувати кілька дієвих способів.

1. Замініть взуття. У зимовий час виробіть звичку перевзуватися в приміщенні. Це, по-перше, дозволить просушити промокле взуття, а, по-друге, стане хорошою профілактикою грибкових інфекцій.

2. Масаж ніг. Після приходу додому, швидко зніміть промокле взуття і зробіть масаж ніг, це допоможе відновити кровообіг. А якщо при цьому ви будете використовувати ефірні масла, то ноги швидко зігріються.

3. Ванна. Якщо ноги промокли і замерзли, допоможе не тільки ванна для ніг, але і для всього тіла.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.