Часник здатний очищати судини

Про цілющі властивості часнику відомо здавна. Оди цьому корисному овочу співають і сучасні медики. З плином часу вчені відкривають все нові і нові корисні властивості часнику, а тому настійно рекомендують регулярно вживати його в їжу.

Результати досліджень

В одному з останніх досліджень вчені довели, що часник є кращим засобом, який очищає судини кровоносної системи від жирових відкладень. При цьому, досягти результату можна, вживаючи всього 2-3 часточки свіжого часнику в день.

Крім того, роботи вчених містять інформацію про те, що часник перешкоджає розвитку склерозу, адже він очищає систему кровотворення в умовах підвищеного рівня жирових відкладень.

У ході досліджень вчені вказують, що наслідком підвищеного рівня жиру в крові є звуження просвіту артерій, а це порушує кровотік і веде до появи численних захворювань серцево-судинної системи: ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда, облітеруючого атеросклерозу судин нижніх кінцівок, аневризми аорти і периферичних артерій, інсульту і багато ін.

Автори дослідження стверджують, що регулярне вживання часнику є простим, але дієвим рішенням такої проблеми, як розвиток серцево-судинних захворювань.

Вони ще раз підкреслюють, що часник має кровороздріжувальний і знижуючий рівень холестерину ефект. Саме тому часник може попередити найчастіші причини смерті – захворювання серця і судин.

Так що, не нехтуйте часником через його гіркоту і неприємний запах, адже він може стати порятунком кожного з нас.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.