Як впливають ласкаві прізвиська на дітей?

Для кожного батька його дитина особлива, що абсолютно природно. Але іноді мами і тата хочуть ще більше підкреслити унікальність свого чада, і для цього використовують самі неймовірні імена, а часто і неологізми, зміст яких зрозумілий тільки їм самим. Але чи задумуються батьки, як такі прізвиська впливають на життя малюка?

Прізвиськ для малюків існує неймовірна кількість, від «сонечок», «зайчиків» і «ведмежат» до «барбосиків» і т. п. Люди часто називають своїх дітей назвами дитинчат тварин, так як при погляді на останніх часто відчувають радість і розчулення. Але часом батьки, даючи своїй дитині ласкаве прізвисько, не замислюються, що воно може відбитися на її житті. Адже кожне така прізвисько несе прихований відтінок.

Поширені прізвиська

Найбільш поширеним прізвиськом для дітей є «кошеня». З одного боку, кіт – це ласкава і ніжна істота, але з іншого – пазуристе і грайливе створіння. Таким чином, у дитини підсвідомо формується помилкове уявлення про себе. Несвідомо в неї проявляється бажання побешкетувати.

Називати «ведмежам» малюків так само не варто, особливо повних. Це може порушити їхнє сприйняття, вплинути на самооцінку. У дитини можуть сформуватися комплекси незграбності і недолугості.

З іменами «зайка» або «мишка» теж все непросто. Хоч батьки і не прагнуть виставити малюка боягузливим, але у нього може розвинутися комплекс власної меншовартості. Особливо це шкідливо для хлопчиків, які вже старше 3 років.

Що важливо?

Природньо, батькам хочеться якомога лагідніше називати свою дитину, щоб висловити свою любов. Але все-таки не варто захоплюватися. Крім того, важливо дізнатися у дитини, чи подобається їй самій придумане мамою чи татом прізвисько.

Важливо, щоб прізвиська були ненав’язливими. Слід поважати інтереси дитини. Шкідливо так само часто міняти прізвиська або придумувати занадто складні й заплутані назви.

Але називати малюка виключно на ім’я теж не варто. Батьківські прізвиська дійсно несуть в собі любов і налаштовують на дружній процес спілкування. Головне пам’ятати, що в усьому слід знати міру.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.