У чому причина нелюбові до власного тіла?

Як часто ми чуємо останнім часом: «Треба любити себе!» або «Полюбіть своє тіло, і буде вам щастя!». Легко говорити, але навчитися це робити не так вже й просто. Як перестати соромитися роздягнутися на пляжі, в басейні або в кабінеті у лікаря, якщо ви впевнені у своїх далеко недосконалих формах? Більше того, через зайву вагу або уявні недоліки ви майже не дивитесь у дзеркало? Іншими словами, ваше тіло стало вашою проблемою і причиною життєвих невдач.

Але злитись на своє тіло марно! Воно ваше і залишиться вашим назавжди, іншого немає і не буде. І любити його треба просто за те, що воно ваше!

Отже, почніть прищеплювати любов до свого тіла зі знайомства. До речі, жінки більш терпимо сприймають руки і обличчя, так як бачать їх частіше. Ми рідко помічаємо, як вони старіють. Але, погодьтеся, ви не так часто дивитеся на своє оголене тіло. Якби дивилися частіше, то вже давно звикли б до всіх його недоліків. Буває, що деяким жінкам неприємно розглядати своє голе тіло в дзеркало, тоді можна почати ознайомлення по частинах, за допомогою маленького дзеркальця.

Ви помічали, що багато жінок, наприклад, ваші подруги, часто скаржаться на свою зовнішність, стверджуючи – «Я товста», «У мене криві ноги, великий живіт, маленькі груди …» Але ж роблять вони це для того, щоб оточуючі їх переконували і заспокоювали. Але з часом така поведінка викликає лише роздратування, і жінка перестає вірити в щирість слів близьких, що породжує вже ненависть до власного тіла.

Найпростіший вихід у цій ситуації – домовитися з подругами не обговорювати недоліки зовнішності. Можна говорити про що завгодно, тільки не про недоліки.

Якщо жінка зациклюється на своїй зовнішності, то їй здається, що всі її життєві проблеми тільки через це: не складається особисте життя, не вдається зробити кар’єру, не ладиться зі здоров’ям. Але психологи стверджують, що корінь зла зовсім не в недоліках зовнішності, а у ставленні до себе, в низькій самооцінці. Всім нам відомо чимало найвідоміших людей, зовнішність яких далека від ідеалу, але вони є улюбленцями публіки, кумирами мільйонів. Це ще раз доводить, що якщо людина любить і цінує себе, то того ж вона може очікувати від оточуючих.

Буває, що комплекси розвиваються в результаті порівняння себе з вигаданим ідеалом. Наприклад, з моделлю з обкладинки. І якщо зовнішність далека від уявної досконалості, це приносить страждання жінці.

Але порівнювати себе з моделлю просто нерозумно. По-перше, треба розуміти, що над її образом працював десяток візажистів. По-друге, фотографію обробляють у фото-шопі, видаляючи всі вади, і тільки після цього вона потрапляє на обкладинку журналу. У реальності ця модель може володіти не меншою кількістю недоліків, ніж ви. Але вона не думає про це, тому що любить себе такою, яка є, а тому її люблять всі!

Все вище сказане зводиться до того, що недоліки завжди були і будуть, їх можна приховати майстерним макіяжем, правильно підібраним одягом, за допомогою спорту при необхідності. Але головні проблеми криються в голові. Ось з ним і треба працювати. І наостанок – любіть себе! 🙂