Як боротися з нежиттю народними засобами?

Найчастіше боротьба з набридливою нежиттю перетворюється на справжню сутичку. Ніс постійно закладений, очі сльозяться, слабкість по всьому тілу – ні нормальної роботи, ні відпочинку в такому стані. І коли вже перепробувані новітні препарати, але й вони не допомогли, в хід йде народна медицина.

Більшість методів від нежиті зводяться до приготування спеціальних настоїв, відварів лікарських трав і рослин, різноманітних зборів, які використовують для закапування в ніс.

Ми підібрали найефективніші і перевірені часом рецепти крапель в ніс, які допоможуть успішно впоратися з ринітом.

1. Сік алое. Свіжовичавлений сік алое закапувати по 2-3 краплі в кожну ніздрю 2-3 рази на день.

2. Сік мати-й-мачухи. Закапувати по 3-4 краплі в кожну ніздрю 2-3 рази на день.

3. Ментолове і камфорне масло. Змішати масла в пропорції 1:1. Це засіб відмінно звужує судини і допомагає швидко позбутися симптомів нежиті. Використовувати не частіше, ніж 1-2 рази на день.

4. Сік часнику і цибулі змішати з трьома частинами меду. По 3 краплі в кожну ніздрю.

5. Сік каланхое. Це одне з найсильніших народних засобів від нежиті, тому дітям до 10 років закапувати тільки розбавлений сік каланхое. По 2-3 краплі в кожну ніздрю 2-3 рази на день.

6. Сік червоного буряка. Чистий сік закапувати по 3-4 краплі в кожну ніздрю 3-4 рази на день. Для посилення ефекту можна змішати сік з соком часнику, а для пом’якшення змішати з медом.

7. Сік моркви змішати з рослинним маслом в пропорції 1:1. По 3-4 краплі 4-5 разів на день.

8. Настоянка багульника. Одну столову ложку сухого багульника настоювати 24 години в невеликій кількості соняшникової або оливкової олії. Закапувати по 1-2 краплі 3-4 рази на день.

9. Содово-танінні краплі. Взяти одну столову ложку свіжої заварки чорного чаю і змішати з дрібкою солі. Закапувати по 6-8 крапель в кожну ніздрю кілька разів на день. Особливо ефективний цей засіб у початковій стали риніту.

10. Якщо під час нежиті у вас часте чхання, спробуйте наступний засіб: кілька разів на день закапуйте ніс розчином крохмалю.