Як зберегти груди красивими після годування?

Красиві груди — предмет гордості їхньої власниці. Але краса і пружність багато в чому залежать від спадковості, хоча більшість жінок думають, що у втраті колишніх форм винне годування грудьми. Однак не варто думати, що вагітність і годування — це вирок красі. Існує кілька прави , виконуючи які, матусі зможуть зберегти всю красу своїх принад.

Багато жінок, які годують груддю малюка, помічають, що на шкірі з часом з’являються розтяжки, вона стає нееластичною і груди відвисають… Це призводить у смуток, адже кожна мама, в першу чергу — жінка, а тому завжди хоче ловити на собі захоплені чоловічі погляди. Обвислі груди — це удар по самооцінці, який породжує масу комплексів.

Деякі молоді мами, щоб зберегти форму грудей, навіть відмовляються від грудного вигодовування, чим допускають серйозну помилку — це не принесе користь ні мамі, ні маляті, якому необхідно материнське молоко. Адже вже в період вагітності відбуваються зміни в тканинах молочних залоз, готуючи груди до вироблення молока.

Отже, пропонуємо кілька способів, які допоможуть відновити груди після пологів і годування.

1. Урізноманітьте раціон

У народі кажуть, що капуста допомагає збільшити груди. Збільшити — не збільшить, але еластичність шкіри грудей збереже. Страви з капусти обов’язково повинні бути присутніми в раціоні. Принесе користь і нежирне м’ясо (курятина або телятина). Позитивно впливає на груди і риб’ячий жир, який можна придбати в аптеці у вигляді капсул. Варто зменшити кількість вживаної солі у стравах, так як вона призводить до накопичення зайвої води в сполучних тканинах, через що груди розтягуються. Для підтримки грудей їм потрібні вітаміни (А, В, С) , які у великій кількості містяться в ківі і просі, наприклад.

2 . Робіть вправи

Важко сказати, що з маленькою дитиною мама мало рухається, і все ж м’язи грудей в повсякденній метушні не тренуються. Кожен день викроюйте 10–15 хвилин на виконання спеціальних вправ.

1) Зведіть разом долоні перед грудьми і з силою натискайте однією на іншу протягом 5–6 секунд, потім розтисніть і повторіть знову кілька разів. Можна використовувати м’яч, стискаючи його руками на рівні грудей.

2) Дуже добре тренують м’язи грудей віджимання. Але треба стежити, щоб спина була рівною.

3) Млин. Сильні обертальні рухи не зігнутими руками.

4) Початкове положення стоячи. Витягнути руки перед собою і відвести їх максимально назад. Потім повернутися у вихідне положення.

5) Лежачи на спині, краще на вузькій лавці або табуретках, зводьте і розводьте руки з застосуванням гантелей.

Всі вправи обов’язково виконувати щодня по 10–15 разів. Потім число повторів можна поступово збільшувати.

3. Масаж для грудей

Щодня вранці і ввечері робіть для грудей контрастний душ і масаж — круговими рухами у напрямку до пахвових западин цівками води. Після водних процедур ретельно промокніть груди, але не витирайте занадто інтенсивно, щоб не розтягувати шкіру. Злегка помасажуйте, втираючи в шкіру оливкову олію.

Виконуючи всі ці нехитрі правила, ви не лише збережете красивими груди, але і в загальному зміцните здоров’я, і зможете проявити повноцінну турботу про вашого малюка.