Кілька причин частіше займатися сексом

З давнини в підсвідомість людини закладено, що секс несе в собі репродуктивну функцію, тобто потрібен для продовження роду. Однак сучасна медицина говорить, що заняття любов’ю необхідні людині для підтримання здоров’я.

Згідно з визначенням Всесвітньої Організації Охорони здоров’я, «здоров’я є станом повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, а не тільки відсутністю хвороб і фізичних дефектів».

Гармонічне і регулярне статеве життя — це комплексний показник здоров’я, як соматичного, так і психічного. Більш того, наявність міцних інтимних відносин говорить і про соціальне здоров’я особистості, так як вони мають на увазі здатність людини до комунікації, умінню будувати відносини і зберігати їх.

Секс робить нас розумнішими

Вже доведено науковими методами, що секс несе певну користь для підвищення інтелекту. Пояснюється це тим, що під час статевого зв’язку мозок насичується киснем, і сірі клітини в результаті починають працювати активніше, поліпшується пам’ять і здатність до навчання. Також після піку задоволення підвищується рівень серотоніну, стимулюючи креативне і логічне мислення. Чималу роль у цьому відіграють адреналін і кортизол, які також супроводжують інтимний процес. Деякі фахівці навіть рекомендують займатися сексом перед іспитом або річним звітом.

Секс знімає стрес

Не піддається ніяким сумнівам те, що людина, яка веде регулярне статеве життя, більш щаслива і менш схильна до стресів. Під час занять любов’ю і з наближенням оргазму людський організм виробляє багато гормонів, у тому числі і окситоцин, якого стає в 3–5 разів більше і який в свою чергу стимулює вироблення ендорфінів — «гормонів щастя». Як раз ці гормони позбавляють від стресу, піднімають настрій аж до ейфорії, знімають болі і знижують апетит. Тому, якщо вас мучить головний біль або ви прагнете до схуднення, то ось вам приємний метод.

Користь сексу для чоловіків

Гормон тестостерон, який дозволяє чоловікам виконувати свою сексуальну функцію, робить сильну стать більш мужніми і впевненими у собі, причому не тільки в постільних перемогах, але і на роботі. Впевнений спокійний погляд, гарна постава, творчий підхід, наполегливість — все це показники нормального рівня тестостерону в чоловічому організмі. Крім того, для чоловіків секс є ідеальною профілактикою інфаркту міокарда, який в останні 20 років «помолодшав».

Користь сексу для жінок

В статевому житті жінки провідну роль відіграють естрогени. Вони роблять жінок красивішими: поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів. Спостереження показали, що характер жінки багато в чому залежить від того, чи щаслива вона в особистому житті. А ось дратівливість, агресія, емоційна нестійкість, схильність до стресів — явна ознака проблем в цій області. При наявності регулярного сексу жінка весела, доброзичлива, уважна й ласкава.

Шотландські вчені обстежили більше 3 тисяч європейців і прийшли до висновку, що регулярне статеве життя уповільнює процес старіння. Ті, хто займається сексом три рази на тиждень і частіше в середньому на десять років виглядають молодшими за своїх однолітків.

Але за відсутності партнера не варто лякатися і кидатися в обійми до першого зустрічного «для здоров’я». Адже це може не вирішити, а лише посилити проблеми. Вся справа не в етичних питаннях, а в тому, що організм людини обдурити складно. При відсутності щирих почуттів до людини «система бонусів» не запуститься і фізичний контакт не принесе тієї користі, якою можуть насолоджуватися закохані.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.