Металеві прикраси та самопочуття

Давно відомий факт, що будь-який метал впливає не самопочуття людини. В наші дні прилавки магазинів пропонують багатий асортимент прикрас з металів, дорогоцінних або просто біжутерію. Одні вважають за краще золото, інші — срібло, але рідко замислюються над тим, який метал корисний їх організму, а який шкідливий.

Вчені стверджують, що кожній людині підходить свій тип металевих прикрас. Комусь оптимально вибрати золото, комусь — срібло, а третім особам найбільше підходить звичайна біжутерія. Більшість жителів нашої країни в прикрасах віддають перевагу золоту, а це викликає деяке занепокоєння з боку лікарів, так як добре відомо, що золото підходить не кожній людині. Крім того, треба пам’ятати, що енергетичний вплив срібла і золота абсолютно різний: золото має тонізуючу дію, а срібло заспокоює.

Золото і здоров’я

Якщо вам доводилося чути про алергію на золото, то це далеко не міф. Вчені вже давно довели, що золото саме по собі цілком нейтрально. А ось при обробці, з додаванням в нього домішок (лігатури), використовуваних для створення золотих сплавів, воно стає небезпечним. У складі золотих виробів виявляються срібло, мідь, цинк, нікель, які надають золоту більше міцності і практичності. Якщо срібло і цинк нешкідливі для організму, то нікель заборонений в більшості західних країн, так як є сильним алергеном.

Правдою є і той факт, що золото міститься і в наших організмах. Виявляється, що організм дорослої людини містить до 10 мг золота. Звичайно, така невелика доза знаходиться не цілим шматком в тілі, а розподілена рівномірно в крові і навіть у кістках.

Існує в медицині і поняття металотерапії, одним із напрямків якої є лікування золотом. Золоті частинки використовують в різних формах: мікрокапсули, ванни, додають в мазі і креми. Кажуть, що за допомогою золота можна вилікуватися від артриту, пухлин, омолодити організм. Недарма цей метал відноситься до розряду благородних, так як здатний поліпшити пам’ять, циркуляцію крові, зміцнює нервову систему і серце, збагачує енергією.

Однак не варто сподіватися, що надівши золоте кільце, ви назавжди залишитеся здоровим і молодим. Крім корисних властивостей, вченими виявлено і негативний вплив золота на організм, особливо чоловічий. Як виявилося, з часом золото окислюється і виділяє в організм продукти хімічної реакції, здатні порушити роботу чоловічих статевих залоз.

Невже тепер викинути всі дорогі прикраси і забути про дорогоцінні метали? Насправді достатньо частіше мити руки, знімати золоті прикраси на ніч і доглядати за ними.

Що стосується, жінок, то їм, навпаки, корисно носити золото, їх гормональна система не схильна до впливу продуктів окислення цього металу. Золото має тонізуючу дію, а тому дуже корисно для дам бальзаківського віку, а також тим, у кого хворе серце.

Як впливає носіння кілець на організм?

Більшість жінок і багато чоловіків люблять прикрашати пальці рук кільцями і перснями. Але постійне носіння прикрас на пальцях може стати причиною збоїв в роботі деяких органів. Виявляється, в пальцях зосереджена велика кількість нервових закінчень. Надівши кільце, ми фізично впливаємо на передачу нервових імпульсів, а це відбивається на стані здоров’я. Особливо це стосується тісних кілець.

Носіння тісного і незручного кільця на вказівному пальці може викликати остеохондроз і радикуліт. Вінчання кільцем середнього пальця з роками може стати причиною атеросклерозу і гіпертонії, а тиск на мізинець призведе до патології дванадцятипалої кишки.

Вчені припускають, що золото, з якого роблять обручки, має тонізуючу дію, активізує процеси, які відбуваються в організмі.

На кисті рук знаходиться більше 400 активних точок, пов’язаними з нирками, печінкою й серцем. У лікарській практиці бували випадки, коли пацієнту достатньо було зняти обручку, щоб назавжди позбутися головного болю або безсоння. Є й приклади, коли жінка, яка страждає безпліддям, знявши кільце, нарешті змогла завагітніти.

Якщо ви — любитель ювелірних прикрас, дізнайтеся, який тип металу підходить вашому організму, спробуйте «подружитися» з вашими металевими прикрасами, щоб виключити їх негативний вплив на здоров’я.