Чистимо кров від нікотину

Кров активних курців буквально зацементована нікотином. Але поряд з ними від шкідливого впливу страждають також і пасивні курці. Якщо хочете очистити кров від нікотину, виконайте наступні дії.

Найважливішим, і найскладнішим, кроком для курців, в процесі очищення крові від нікотину, є відмова від куріння. Треба сказати, що не завжди боротьба зі шкідливою звичкою є абсолютним очищенням крові та легень, так як стаж куріння і кількість викурених за день сигарет відіграє важливу роль в процесі відновлення організму. В цілому, організм курця самоочищається протягом місяця, але у деяких процес може зайняти рік і більше. Організм людини так влаштований, що відразу після викуреної сигарети починає активно боротися з шкідливими речовинами і намагається якомога швидше вивести їх. Але щоб допомогти йому в цьому і підтримати, слід зробити наступне:

Поради

  • переглянути свій раціон і ввести в нього якомога більше продуктів, що забезпечують організм вітамінами і мінералами;
  • протягом дня пити якомога більше води;
  • включити в раціон молоко і молочнокислі напої, сир;
  • виключити з раціону шкідливі продукти і страви, що містять канцерогени;
  • зайнятися спортом, так як при фізичних навантаженнях організм активно виводить шлаки, в тому числі і нікотин;
  • протягом дня випивати як мінімум один стакан фрешу зі свіжих фруктів, овочів або ягід.

Фахівці підкреслюють, що краще взагалі не починати курити і намагатися уникати місць, де повітря просочене тютюновим димом, тоді й не доведеться вдаватися до очищення організму від нікотину.

Звертайтеся до Центру Сімейної Медицини в м. Кам’янець-Подільському за адресою: вул. Драгоманова, 14а, для індивідуальної програми з профілактики та лікування згідно з діагнозом вашого здоров’я. Наші спеціалізовані лікарі готові надати якісні медичні послуги та надійні поради.