Прості засоби допоможуть при гастриті

Гастрит – досить поширене захворювання шлунково-кишкового тракту в останні роки. Неприємні симптоми гастриту і підвищеної кислотності можна усунути за допомогою натуральних засобів.

Шлунок – один з органів, який докладає максимум зусиль, щоб організм залишався здоровим. У зв’язку з цим він дуже вразливий для різних захворювань. Як правило, це гастрит і підвищена кислотність, що супроводжуються печією, запаленням, болем і роздратуванням.

Причинами гастриту найчастіше є стреси, переїдання, неправильне харчування.

За допомогою деяких домашніх засобів можна зняти неприємні симптоми.

Яблучний оцет

Це відмінний лужний засіб, який регулює утворення кислоти в шлунку, допомагає йому відновлювати сили при гастриті і загоює виразки.

Кислоти, які містяться в яблучному оцті, регулюють природний кислотно-лужний баланс і позбавляють від рефлюксу, який особливо часто з’являється після їжі.

Для приготування засобу необхідно розвести 1 ст. ложку яблучного оцту в склянці води і випити при перших ознаках гастриту. Але не варто приймати більше 3 склянок на день.

Алое з медом

Алое – натуральний антацид, який заспокоює біль в шлунку, допомагає при діареї та інших симптомах захворювань шлунково-кишкового тракту, при виразці і гастриті.

Гель, що міститься в алое, активізує роботу кишечника і полегшує процес травлення.

Алоє можна поєднувати з невеликою кількістю бджолиного меду, який знімає подразнення шлунка і знижує кислотність.

2 ст. ложки гелю алое, 1 ст. ложку меду і 0,5 склянки води збивати в блендері протягом декількох секунд. Як тільки суміш стане однорідною, перелийте її в стакан і відразу випийте. Не рекомендується суміш приймати частіше 2 разів на день, так як вона має легкий проносний ефект.

Харчова сода

Натуральне лужний засіб, що заспокоює симптоми гастриту і зцілює інші недуги травлення.

Але фахівці попереджають про обережність прийому харчової солі при підвищеному тиску і необхідності підтримки дієти з низьким вмістом солі. Розведіть 1 ч. ложку соди в 1 склянці води і випийте суміш перед тим, як на поверхні з’являться бульбашки. Приймати максимум двічі в день.

Рисова вода

Це натуральний тонізуючий засіб, що знижує кислотність шлунку і який відновлює його при виразках і інших розладах.

Багатьом рис відомий як засіб проти діареї, але також він корисний для контролю рефлюксу, метеоризму і болі в животі.

Закип’ятіть 1 літр води разом з 0,5 чашки рису. Дайте рису охолонути і процідіть через марлю. Приймайте відвар 1-2 рази на день, як тільки відчуєте неприємні симптоми.

Льняна вода

Натуральне желе з льону – ефективний засіб для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, так як насіння льону містять корисні жирні кислоти.

Додайте 1 ст. ложку насіння льону в стакан води і залиште настоюватися на 12 годин. Процідіть настій через сито і приймайте загуслу суміш кожен день натщесерце.

Настій ромашки

Це один з найбільш ефективних засобів проти симптомів гастриту і запалення шлунка.

В одну чашку окропу додайте 1 ст. ложку квіток ромашки. Залиште для настоювання на 10 хвилин і випийте. Приймайте після кожного прийому їжі.

Ви можете підібрати для себе найбільш оптимальний засіб і знизити неприємні відчуття від симптомів гастриту.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.