У чому цінність кобилячого молока?

Молоко вважається одним з найбільш корисних продуктів. Однак в різних країнах віддають перевагу молоку різних тварин: корови, кози, кобили і т.д. У східних країнах великою популярністю користується кобиляче молоко. У чому його цінність? Можливо, таке молоко принесе користь саме вашому організму?

Унікальність кобилячого молока

Молоко кобилиці відрізняється білим забарвленням з блакитним відтінком і трохи терпким смаком. Його склад також відрізняється від складу звичного нам коров’ячого молока. Так, в ньому міститься в півтора рази менше лактози і в два рази більше білків.

Східні традиції

У країнах сходу з кобилячого молока прийнято готувати лікувальний і дієтичний продукт – кумис.

Понад три тисячі років тому користь кобилячого молока оцінили жителі Китаю. Деякі вчені вважають, що молоко кобили засвоюється навіть краще, ніж жіноче грудне молоко, а тому воно часто є інгредієнтом поживних молочних сумішей для малюків. Також на його основі виготовляють багато корисних продуктів для дитячого харчування.

Багатий вміст кобилячого молока

Молоко кобилиці містить не менше сорока корисних біологічно активних речовин, необхідних для нормального функціонування організму людини. Це багате джерело амінокислот, мікроелементів, ферментів, вітамінів А, В1, В2, В6, В12 і С.

Кобиляче молоко застосовується як ефективний лікувальний продукт при серйозних порушеннях обміну речовин і навіть при онкологічних захворюваннях. Також це прекрасний профілактичний засіб, здатний запобігати простудним та вірусним захворюванням.

Регулярне вживання

При регулярному вживанні молока кобилиці підвищується потенція, поліпшується процес кровообігу, прискорюється процес відновлення органів. Цей цінний продукт допомагає значно поліпшити загальний стан, а також призупиняє процеси старіння організму.

Але слід пам’ятати і про протипоказання: кумис з кобилячого молока протипоказаний при шлунково-кишкових захворюваннях.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.