Чому грубіє шкіра на ліктях?

Якщо ви помітили, що шкіра на ваших ліктях стала занадто грубою, це привід звернутися до лікаря-ендокринолога.

Будь-які зміни шкірного покриву, як правило, вказують на наявні захворювання щитовидної залози. Коли щитовидка знижує вироблення гормонів, особливо тіротоксіна, це негайно позначається на обміні речовин в організмі: шкірний покрив уповільнює швидкість відновлення. Це призводить до того, що шкіра на ліктях грубіє, стає шорсткою і навіть лопається.

Поряд з грубістю шкіри в області ліктів, пацієнти з проблемами вироблення гормонів щитовидної залози можуть відзначати у себе постійне бажання спати, розбитість і слабкість. Часто внаслідок уповільнення обміну речовин людина починає набирати зайву вагу.

Що робити, якщо шкіра на ліктях загрубіла?

1. Насамперед треба усвідомити, що проблема не в самій шкірі, а в порушенні роботи внутрішніх органів, зокрема щитовидної залози.

2. Пройти консультацію у лікаря-ендокринолога, який призначить необхідні аналізи з визначення рівня гормонів.

3. Виявивши проблему в роботі щитовидної залози, лікар постарається з’ясувати причину зниження її активності, підбере необхідне лікування, призначить ряд препаратів, що підвищують рівень гормонів щитовидної залози в організмі.

4. Ви можете змащувати шкіру на ліктях поживними кремами і мазями, але проблема все одно буде повертатися, так як її викликають більш серйозні неполадки в організмі, які потрібно усвідомити.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.