У чому користь білої акації?

У сезон цвітіння білої акації корисно згадати про лікувальні властивості цього природного лікаря і поспішити зібрати ароматний цвіт.

Перш за все, слід усвідомити, що біла, жовта, рожева акація насправді не належать до справжніх акацій. Справжні акації ростуть в тропічних і субтропічних регіонах планети. А дерево, що росте в нашій країні, має назву робинія-ложноакація. Вона відома багатьом своїм гарним зовнішнім виглядом, а також лікувальними властивостями.

Що лікує біла акація?

Як ліки народна медицина використовує кору, квітки і плоди білої акації. Дослідження показали, що в квітах цього дерева містяться корисні флавоноїди, глікозид робін, запашне ефірне масло, натуральні органічні кислоти і цукри. Кора білої акації містить такі корисні речовини як токсальбумінробін, дубильні речовини, ефірні масла, фітостерини, стигмастерин і таніни.

Квіти білої акації мають гіпотензивну, спазмолітичну, відхаркувальну, в’язку, жарознижуючу, протизапальну, кровоспинну і легку проносну властивості. При виразковій хворобі шлунка або дванадцятипалої кишки, при підвищеному рівні кислотності шлункового соку, при запорах застосовують гарячі настої або спиртові настоянки, приготовані з кори молодих гілок акації.

Ефективною є спиртова настоянка з квітів білої акації при порізах, ранах і радикуліті.

Настоянка з кори білої акації допомагає при печії і кислої відрижки. Щоб приготувати таке зілля, треба взяти ½ столової ложки подрібненої сухої кори і залити її 0,5 л гарячої води, протягом 20 хвилин суміш кип’ятити. Процідити ще гарячою і знову довести обсяг до вихідного. Приймати невеликими порціями 2 дня в гарячому вигляді. Ці ліки допоможуть при загостренні хронічної виразкової хвороби і гастриті.

Чай з пелюсток акації фахівці рекомендують при коколюші перед обідом. Візьміть 1 ч л. сухих пелюсток і залийте 200 г окропу, настоюйте 5 хвилин. Пити такий чай корисно при нежиті, кашлі, застуді.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.