Яку користь можна отримати з менструації?

Вивчивши природу жіночого циклу, вчені розповіли, що жінки, якщо стануть слідувати своїм циклам і ритмам, зможуть домогтися в житті більших успіхів, ніж чоловіки.

Внутрішній ритм

Щоб жінка комфортно себе почувала, їй треба налаштуватися на внутрішній ритм. При цьому жіночий організм живе за кількома циклам, які роблять на неї вплив, і основним є менструальний. Тим часом, сучасна жінка вкрай негативно ставиться до своєї менструації. Більшість представниць прекрасної статі відзначає, що менструація — це те, що приносить їй клопоти і переживання, заважає жити. Як правило, таке ставлення пов’язано з незнанням своєї природи.

Водночас природа все передбачила і призначила цей період (дні менструації) для накопичення енергії і сили. Але при цьому необхідно виконувати певні умови, які більшість жінок ігнорують. Є й такі, і їх багато, які навіть не підозрюють про їх існування.

Потреба в самоті

У давнину жінки під час менструації залишали все — господарство, дітей, чоловіків, — і усамітнювалися там, де їх ніхто не міг потривожити. Вони насолоджувалися цією самотою, з’єднуючись з природою, а потім поверталися, наповнені силою і натхненням. Тоді всі справи їм були по плечу, вони з радістю підтримували чоловіків і надихали їх на подвиги, із задоволенням займалися дітьми.

Такі потреби в самоті під час менструації у жінок збереглися і в наші дні. Але чи може сучасна жінка дозволити собі усамітнення на 2–3 дні на місяць?

ПМС і кілька секретів

Ось тут і проявляється всім знайомий ПМС — своєрідна спроба вашого тіла послати всіх куди подалі в ці дні, щоб вам дали тишу і спокій.

Однак якщо жінка чогось дуже захоче, то завжди знайде спосіб добитися цього. А коли вона вийде з усамітнення, то буде досить сил, щоб і бізнес вивести на новий рівень, і чоловіка надихнути, і дітками насолодитися. Якщо так спробувати кілька місяців поспіль, то і ПМС як рукою зніме.

Є ще кілька секретів, як з користю провести жіночі дні.

Як правило, в день перед менструацією жінка відчуває деяке напруження, нервозність і підвищену чутливість. Здається, що зникає сенс життя і все навколо дратує. Але цей «самий нещасний день» у житті жінки всього один! Як тільки почнеться менструація, життя налагодиться і знайде загублений сенс. На цей «чорний день» краще не призначати важливих зустрічей і не спілкуватися з великою кількістю людей, не треба святкувати ніяких пишних заходів типу дня народження або весілля. Адже навіть якщо все буде добре, вам все одно буде не по собі.

Але природа все вдало збалансувала, і якщо є «найнещасливіший день» то є і «найщасливіший», який припадає на період з 14 по 18 день циклу. Завдання жінки — спостерігати за своїм станом і визначити свій день в особистому циклі. Це день, коли навіть якщо все йде не так добре, як хотілося б, жінка все одно відчуває себе радісною і натхненною. Користуйтеся цим днем ​​на благо собі і оточуючим і у вас залишаться від будь-яких подій дуже райдужні враження.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.