Нейробіка — зарядка для розуму

Життя показує, що день у день більшість з нас виконує одні й ті ж дії. Така модель ускладнює згодом можливість концентрації на новому: слабшає пам’ять, падає концентрація уваги, а деякі речі взагалі стає важко зрозуміти. Щоб цього не відбувалося, виконуйте техніку нейробікі — зарядки для мозку.

Що таке нейробіка?

Нейробіка — це розумова гімнастика, спрямована на поліпшення розумової діяльності.

Нейробіка корисна всім: дітям, щоб вчитися зосереджуватися і засвоювати нові матеріали, дорослим, щоб підтримувати свій мозок в тонусі.

З роками розумова діяльність погіршується через те, що між нервовими клітинами головного мозку погіршується зв’язок. Але якщо ще не так давно вважалося, що одного разу зруйнована клітина головного мозку, нейрон, вже не відновлюється, то тепер вчені дійшли висновку, що в ході регулярних розумових тренувань клітини мозку можна відновити. Для цього і була розроблена нейробіка.

Отже, пропонуємо ознайомитися з основними секретами нейробікі.

1. Нове оточення

Нове місце й нові люди завжди змушують мозок працювати активніше. Виберіть новий парк або новий магазин і поспостерігайте за своєю реакцією.

2. Нові запахи

Запасіться флакончиками з різними ефірними маслами і щоранку нюхайте новий. Це дозволить «розбудити» мозок.

3. Зміна робочої руки

Виконуйте звичні дії, чищення зубів, писання, їжа, рукою, що не є активною.

4. Оновлення гардеробу

Носіть різні речі. Вчені експериментально довели, що залежно від одягу змінюється не тільки відчуття людини, але й образ її думок.

5. Новий маршрут

Добираючись до роботи, магазину, ходіть незнайомою дорогою. Навіть якщо новий шлях буде довший, це не страшно — позитивні результати відчує не тільки мозок, а й фігура.

6. Виробляйте впевненість у собі

Намагайтеся бути впевненими в собі. Погоджуйтеся навіть на ту роботу, в якій ви не дуже розбираєтеся. Мозок активізується, коли ви точно не знаєте, що робити.

7. Нестандартні відповіді

На стандартні запитання використовуйте нестандартні відповіді. Спробуйте, навіть на запитання «Як справи?» можна підібрати десяток нестандартних відповідей. Відмовляйтеся від стереотипів.

8. Вимкніть звук

Вимкніть звук телевізора, і, дивлячись на зображення, постарайтеся відтворити діалог чи монолог. А якщо виконувати цю вправу в компанії, то можна добре розважитися.

9. Різноманітьте відпочинок

Якщо ваше звичне місце відпочинку в уїк-енд — диван, то наступного разу вирушайте на природу або в кінотеатр, на концерт. Ви отримаєте масу нових відчуттів, і навіть якщо вам не сподобалося, завжди можна піти.

10. Жартуйте

Придумуйте нові жарти або анекдоти — це дуже корисно для мозку. Крім того, це не тільки підтримає розумову активність, але і розвиває здатність мислити креативно.

11. Вивчайте іноземні мови

Цей спосіб найбезпосереднішим чином активізує пам’ять і розвиває асоціативне мислення. Ви станете запам’ятовувати не тільки іноземні слова, але і факти з життя, які раніше вимагали зусилля для запам’ятовування.

12. Запам’ятовуйте номери телефонів

Для початку це можуть бути номери мобільних тих, з ким ви спілкуєтеся найчастіше. Потім вивчить номери менш значущих людей. Подивившись на номер, відведіть очі, повторіть цифри про себе і так до тих пір, поки номер остаточно не «вріжеться» вам в пам’ять.

При бажанні надовго зберегти хорошу пам’ять і гнучкий розум ви завжди знайдете масу способів нейробікі. Головне — поставити мету і не лінуватися.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.