7 ознак абсолютно здорового серця

Серцево-судинні захворювання вважаються найбільш поширеною причиною смертності. Нам всім відомо, що біль в грудях, задишка і втома свідчать про проблеми з серцем.

Але експерти в області кардіології назвали 7 основних ознак абсолютно здорового серця.

1. Якщо енергія б’є ключем і ви готові відправитися на вечірку після напяженного трудового дня, то це ознака здорового серця. А ось втома і стомлюваність свідчать про недостатню ефективність в роботі цього органу. Отже, високйі рівень енергії – добра ознака.

2. Якщо ви легко підіймається на третій або четвертий поверх без задухи, то ваше серце працює прекрасно.

3. Якщо кількість ударів серця становить від 70 до 80 в хвилину, то можете не турбуватися.

4. Якщо ви не відчуваєте відчуття тісноти в грудній клітці час від часу, значить, ваше серце здорове. Біль в грудях є одним з найбільш поширених симптомів інфаркту та інших аналогічних порушень в роботі серця.

5. Якщо щороку ви проходите обстеження, що включає вимірювання рівня холестерину, електрокардіограму, і все це знаходиться в межах норми, то серце працює відмінно.

6. При нормальній вазі ваше серце буде більш здоровим. Ось чому так важливо стежити за вагою.

7. Якщо ви систематично виконуєте фізичні навантаження без всякого дискомфорту або болю в грудній клітці, – це ознака здорового серця. Але якщо відчуваєте дискомфорт – пора звернутися до лікаря.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.