Народні рецепти при гіпотиреозі

Народна медицина – джерело рецептів від самих різних захворювань. Допоможе вона і тим, хто страждає на гіпотиреоз.

Гіпотиреоз – ендокринне захворювання, обумовлене недостатнім вмістом в організмі гормонів щитовидної залози. Як правило, це відбувається при зниженні або повній відсутності функції щитовидної залози.

Діагностується гіпотиреоз на підставі скарг хворого, його огляду, а також даних дослідження. Підібрати правильне лікування може грамотний лікар-ендокринолог. Однак існує чимало рецептів народної медицини, здатних значно поліпшити стан хворого, а в деяких випадках повністю вилікувати.

Лимон з медом

2-3 лимона вимийте, натріть їх на дрібній тертці разом зі шкіркою, щоб вийшла склянка однорідної маси. Змішайте її зі склянкою меду. Приймати по столовій ложці 3 рази на день в проміжках між їжею. Зберігати в холодильнику.

Монастирський рецепт

Зелені волоські горіхи пропустити через м’ясорубку, змішати з медом (1: 1), перекласти в скляну банку, закрити і поставити в темне місце на один місяць. Приймати по чайній ложці 3 рази на день до їди протягом 40 днів. Зробити перерву тиждень і повторити курс.

Горіхи з медом

3-4 волоських горіха розім’яти в ступці, змішати зі столовою ложкою меду і їсти вранці натщесерце. Приймати щодня протягом тривалого часу.

Настоянка кори дуба

Дві столові ложки кори дуба заварити склянкою окропу. Дайте настоятися годину, процідіть. У теплому настої змочіть складену в декілька разів марлю, прикладіть до шиї, укрийте компресорним папером, зверху обмотайте шарфом. Потримайте компрес 30-40 хвилин. Курс лікування – 1 місяць. Фахівці особливо рекомендують такий компрес на ранніх стадіях збільшення щитовидної залози.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.