Прості рецепти для здоров’я підшлункової залози

Підшлункова залоза відіграє значну роль в травленні. Саме вона виробляє ферменти для травлення, які беруть участь у розщепленні всіх основних поживних речовин – білків, жирів і вуглеводів.

При порушенні функції підшлункової залози, людина відчуває проблеми з травленням. Щоб підтримати здоров’я цього органу, пропонуємо кілька простих рецептів.

Гречка і кефір

Ретельно перебрати і промити стакан гречаної крупи. Підсушити і перемолоти на кавомолці. Залити 1 склянкою кефіру і залишити на ніч. Через 12 годин готову суміш розділити на дві частини. Одну порцію з’їсти замість сніданку, другу – за 2 години до сну. Курс – 10 днів. Зробити перерву на 10 днів і повторити.

Паралельно приймати настій збору трав: листя м’яти перцевої, корінь оману, насіння кропу, трава сухоцвіту, звіробій, коріандр посівний. Все в рівних частинах змішати, заварити 1 склянкою окропу 1 ст. ложку трав, настоювати 1 годину. Процідити і пити по 0,5 склянки 4-5 разів на день за 30 хвилин до їди.

Настій календули

Квітки календули (1 ст.л) заварити 1 склянкою окропу, настоювати ніч, тепло укутавши. Приймати по 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Можна зробити настоянку на основі горілки і приймати по 30 крапель 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Курс – 1,5-2 місяці.

Картопляний сік

Свіжоприготовлений картопляний сік випивати по 100-200 мл щодня вранці і ввечері за 2 години до їжі, а через 5 хвилин – свіжий домашній кефір. Картоплю бажано рожевих сортів. Готувати сік, не знімаючи шкірки. Курс – 15 днів з перервою на 12 днів. Всього прийняти 3-4 курсу.

Журавлина

Журавлинний сироп, сік або морс корисний при запаленні підшлункової залози. Сироп розвести водою і пити по 50-100 мл перед їжею.

Конопляне насіння

Конопляне насіння перемолоти в порошок. Увечері залити 2 склянками домашнього молока 1 повну чайну ложку порошку, довести до кипіння і кип’ятити до тих пір, поки молоко не випарується наполовину. Остудити і процідити через 3 шари марлі. Вранці пити натщесерце за 2 години до їжі. Курс лікування – 5 днів, потім 10-денну перерву. Всього повторити 3 курсу.

Лимонна вода

Сік одного лимона вичавити в склянку води. Пити вранці натщесерце.

Вівсяний кисіль

100 г чистого, непротравленного вівса в лушпинні промити в друшляку. Залити 1,5 л води в емальованій каструлі і кип’ятити на малому вогні 1 годину. Дати настоятися 40 хвилин. Потім овес прямо в каструлі розтовкти товкачем і доварити ще 20 хвилин. Остудити і процідити через сито. Отриману білу рідину, схожу на молоко, пити по 100 г (дітям – 50 г) 3-4 рази на день перед їжею.

Щоб максимально щадити підшлункову залозу, треба харчуватися в один і той же час, їжу збалансувати за вмістом білків, жирів і вуглеводів і не переїдати.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.