Гінекологія та акушерство
ВІДПОВІДІ: Гінекологія та акушерство
Ася
29.11.2011
Добрий день! Допоможіть, будь ласка! Після здачі аналізів в "Сінево" пакет 23 чи 24 (точно не пам'ятаю) у мене виявили уреаплазму. Чоловік аналізів не робив та лікар назначила лікування на двох. Спочатку призначила Полімік 2 рази в день 5 днів і на ніч Нео-Пенотран. Після початку лікування на 3 день в мене з'явились майже всі побічні ефекти поліміка (в тому числі важке отруєння, біль у нирках і т.д). Відразу потрапити до лікаря я немала змоги, лише через 2 місяці. Тепер вона назначила нам ціпрінол (2 рази в день 5 днів) і мені ще Нео-Пенотран. Зараз я знову не можу потрапити до лікаря. Чоловік полімік не приймав. Лише тепер ціпрінол. Ми з чоловіком хочемо якнанайскоріше почати працювати над дитинкою. Як правильно поводити себе після завершення курсу? Чи достатньо цього лікування? Чи треба здавати після лікування повторні аналізи на уреаплазму (лікарка казала що -ні)? Чи кохатися лише з презервативом до здачі повторного аналізу? Як скоро після курсу антибіотиків можна вагітніти? І ще уреаплазмоз - це виключно венеричне захворювання, чи можливий побутовий шлях зараження (рушник, ванна, сауна, басейн і т.д.)? І ще у мене у чоловіка псоріатичний поліартрит. Тому і неприймав відразу полімік бо мав завершити свій курс лікування. І зараз його лікування залежить від того як скоро в нас з'явиться дитина. Чи може бути якось пов'язаний виявлений уреаплазмоз з поліартритом? Знаю, що запитань дуже багато, але наразі ці питання дуже хвилюють мене! Буду щиро вдячна за відповіді. З повагою, Ася.
відповідь лікаря
Добрий день, Ася. По порядку.
1. Чи достатньо вашого лікування взнаєте після обстеження (через 1,5 місяця від останньої таблетки можна здавати повторні мазки (ДНК-ПЛР,ІФА,НРІФ).
2.Кохатись до здачі контрольних мазків з презервативом.
3.Вагітніти після курсу лікування можна й відразу (тому що уреаплазма відноситься до умовно-патогенних мікроорганізмів і, зазвичай не викликає ні непліддя, ні проблем з вагітністю ( менше 2%).
4.Антибіотики можуть дещо погіршити якість спермограми, тому можна і зачекати з вагітністю перших 1,5 міс. після закінчення курсу лікування.
5.Зважаючи на те, що в розвитку псоріатичного поліартрита є аутоімунний компонент, теоретично уреаплазми можуть погіршувати його перебіг, але й антибіотики також можуть  погіршувати перебіг псоріатичного поліартриту, тому тут все дуже індивідуально.
6.Побутовий шлях передачі уреаплазм майже неймовірний.
консультує
Мартинюк Валерія Леонідівна
Мартинюк Валерія Леонідівна

Лікар акушер-гінеколог, лікар-УЗД.

В 2003 році закінчила Запорізький національний медичний університет за спеціальностю “Лікувальна справа”.

З 2003 до 2006 р. - інтернатура за спеціальністю “Акушерство та гінекологія”.

У 2009 році - сертифікат лікаря ультразвукової діагностики.

Проходила навчання та підвищення кваліфікації при Київській медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика