Гінекологія та акушерство
ВІДПОВІДІ: Гінекологія та акушерство
Ніка
27.07.2011
Добрий день. У мене 2 запитання:
1) Я з чоловіком плануємо дитину вже 8 місяців, і нічого. Я звернулась до свого лікаря, здала всі необхідні аналізи. Лікар виявив у чоловіка якісь відхилення у морфології сперматозоїдів (за аналізом спермограми 46%). Призначив лікування пігулки Верона і для мене уколи оваріум-композитум.  Як ви вважаєте це допоможе завагітніти?
2) Чи може бути молочниця першим признаком вагітності?
відповідь лікаря
Добрий день, Ніка. 1.Не можливо напевне запевнити вас, що дані препарати приведуть до успіху ( чи, навпаки, не приведуть), позаяк для вагітності необхідна (окрім задовільної спермограми) прохідність маткових труб, овуляція, відсутність інших проблем ( інфекцій, маткового чинника, тощо). Навіть, спрогнозувати чи покращиться спермограма неможливо (невідомо, чи витримувався протокол проведення даного аналіза, невідомо, яка методологія підрахунку, чи відповідає критеріям ВООЗ, тощо). Якщо вас цікавить консультація корифея вітчизняної репродуктології (головного спеціаліста з проблем непліддя на Україні) професора, академіка української академії наук, президента української асоціації репродуктивної медицини, доктора медичних наук Юзька Олександра Михайловича, запис в адміністратора (найближча консультація 28.07.-четвер).
В інші дні консультують репродуктологи нашого центру.
2.Згідно даних доказової медицини, молочниця (кандидоз) не є достовірною ознакою вагітності взагалі.


консультує
Мартинюк Валерія Леонідівна
Мартинюк Валерія Леонідівна

Лікар акушер-гінеколог, лікар-УЗД.

В 2003 році закінчила Запорізький національний медичний університет за спеціальностю “Лікувальна справа”.

З 2003 до 2006 р. - інтернатура за спеціальністю “Акушерство та гінекологія”.

У 2009 році - сертифікат лікаря ультразвукової діагностики.

Проходила навчання та підвищення кваліфікації при Київській медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика