Гінекологія та акушерство
ВІДПОВІДІ: Гінекологія та акушерство
Оксана
15.07.2011
Доброго дня. У мене гострокінцеві кандиломи, лікування я пройшла, але вони знову є, правда дуже мало. Я з чоловіком плануємо дитину, чи це можливо і чи це незашкодить їй?
відповідь лікаря
Доброго дня, Оксана. Вірус папіломи людини, що викликає гострокінцеві кондиломи, згідно даних доказової медицини, ніяк не впливає на здатність людини вагітніти. Лише в тих поодиноких випадках, коли під час вагітності з'являються множинні гострокінцеві кондиломи вульви чи піхви, які перед пологами самовільно не зникають,  з метою вберегти дитину від інфікування вірусом під час пологів, проводять кесарський розтин.
консультує
Мартинюк Валерія Леонідівна
Мартинюк Валерія Леонідівна

Лікар акушер-гінеколог, лікар-УЗД.

В 2003 році закінчила Запорізький національний медичний університет за спеціальностю “Лікувальна справа”.

З 2003 до 2006 р. - інтернатура за спеціальністю “Акушерство та гінекологія”.

У 2009 році - сертифікат лікаря ультразвукової діагностики.

Проходила навчання та підвищення кваліфікації при Київській медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика