Гінекологія та акушерство
ВІДПОВІДІ: Гінекологія та акушерство
Людмила
14.06.2011
Доброго дня! Мені 24 роки, майже рік лікувала дисплазію, ерозію шийки матки, але завагітніла. Зараз вагінтна 5 неділь, останній аналіз мазка показав ознаки легкої дисплазії, лікар-гінеколог назначила вагінальні таблетки - Тержинан, мене турбує чи це лікування не завдасть шкоди розвитку дитини? Таблетки купила, але боюся їх застосовувати, так як до їх складу входять антибіотики! Чекаю вашої поради! Дуже дякую!
відповідь лікаря
Доброго дня, Людмила. Згідно даних інструкції виробника: препарат "Тержинан" використовують лише в 2-3 триместрі вагітності (тобто після 12-ти тижнів ), тому в 5 тижнів вагітності його використання недоцільно (якщо бажаєте замінити на безпечні: свічки Агнус космоплекс - антигомотоксична терапія (майже гомеопатія), свічки Гексікон також безпечні протягом всієї вагітності).
консультує
Мартинюк Валерія Леонідівна
Мартинюк Валерія Леонідівна

Лікар акушер-гінеколог, лікар-УЗД.

В 2003 році закінчила Запорізький національний медичний університет за спеціальностю “Лікувальна справа”.

З 2003 до 2006 р. - інтернатура за спеціальністю “Акушерство та гінекологія”.

У 2009 році - сертифікат лікаря ультразвукової діагностики.

Проходила навчання та підвищення кваліфікації при Київській медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика