Перші ознаки вагітності

Існують ознаки, які можуть ще до затримки місячних вказувати на наявність вагітності. Цих ознак досить багато, необхідно просто уважно прислухатися до свого організму. Непрямі ознаки вагітності з’являються тільки через тиждень після зачаття. За цей період сперматозоїд проходить шлях до яйцеклітини і закріплюється на ній. І тільки після цього жінка може відчувати, що вона вагітна.

Перші симптоми

Перші ознаки вагітності грунтуються на тому, які відчуття присутні у жінки, також існує чимало нюансів, які допоможуть їй визначитися. Всі вони грунтуються на незвичайних, деколи неприємних для жінки відчуттях.

До первинних ознак вагітності до затримки місячних можна віднести три види:

– Точні ознаки: грунтуються на достовірній діагностиці, яка не завжди можлива на ранньому етапі. Тому перші ознаки не завжди визначають навіть лікарі. Точно визначити достовірність цього факту можна тільки за допомогою УЗД. Це допоможе зробити дослідження ембріона і визначити за допомогою датчика його рух на екрані. Але іншими методами не вдасться отримати достовірну інформацію, вони допоможуть тільки на більш пізніх термінах.

– Симптоми першої вагітності може визначити гінеколог: поява з сосків жінки молозева, відсутність менструації, посиніння стінки піхви.

– Сумнівні ознаки. До них часто відносяться непрямі ознаки. Вони можуть вказати лише на те, що запліднення відбулося. Часто ця інформація буває недостовірною, так як у кожної жінки можуть відбуватися свої збої в організмі: роздратування, різке підвищення або відсутність апетиту, пігментація шкіри на животі, підвищена сприйнятливість до відчуттів.

У перші дні вагітності яйце благополучно вживлюється в стінки матки. Все це може відбуватися з невеликими кровотечами, що виражається мізерними рожевими виділеннями, які називають імплантаційною кровотечею. Це найперші симптоми, які можна побачити дуже часто. Крім того, в перші дні вагітності жінка може відчувати сильні болі внизу живота. Такі відчуття можуть зумовлюватися тонусом матки.

Крім того, може підвищуватися базальна температура. Якщо вона весь час буде 37 градусів, це може бути ознакою вагітності.

На самому початку вагітності жінка може відчувати сильне бажання поспати, а також відчуття втоми. Може спостерігатися сильна чутливість до запахів і їжі, з’явитися ранкова нудота.

Перший тиждень

На першому тижні ознаки вагітності ще зовсім несуттєві, але все-таки є. Ще до затримки можуть з’явитися кровотечі, сильні запаморочення, часті нездужання. До цього призводить зміна рівня прогестерону.

У зв’язку зі зниженням імунітету у деяких жінок на першому тижні вагітності може навіть з’явитися нежить і болі в горлі. Також необхідно стежити за грудьми: вони можуть стати чутливими і навіть болючими при натисканні.

Другий тиждень

На другому тижні вагітності продовжує дозрівати фолікул. В середині менструального циклу жінка може відчувати больові відчуття внизу живота, що пов’язано з овуляцією. З цього моменту починають збільшуватися молочні залози. Груди болять, бо так вони готуються до вигодовування майбутнього малюка.

Перший місяць

На першому місяці вагітності дуже часто болить живіт, що доставляє великий дискомфорт. Також можуть бути часті сечовипускання і біль в попереку. Біль може викликати прикріплення яйцеклітини до матки, в цей момент матка розтягується і збільшується.

На першому місяці вагітності також може змінитися колір сосків, зростання молочних залоз.

Незважаючи на всі вищеописані ознаки, вони не можуть вважатися достовірними ознаками вагітності. Для уточнення самого факту і терміну вагітності необхідно якомога швидше звернутися до лікаря.