Чи можна незайманим користуватися тампонами?

У кожної дівчини з початком менструального циклу розпочинається новий етап дорослішання. На сьогоднішній день взнати якнайбільше про менструальний цикл не складає труднощів, але найкраще коли це зробить досвідчена та близька особа.

Кожна дівчина повинна знати про те, що буде відбуватися, як себе буде почувати дівчина під час цих днів. І, звичайно ж, слід розповісти про особливості гігієни під час менструації.

Набагато легше розібратися із прокладками. Потрібно вибрати лише торгівельну марку і ступінь всмоктування. Проте з тампонами – це вже інша справа. Але найголовніше питання, яке хвилює більшість юних дівчат – чи можна незайманим користуватися тампонами?

Всіх незайманих дівчат на початку менструального циклу хвилює питання можливості пошкодження дівочої пліви. Потрібно знати, що дівоча пліва майже у 90% дівчат має фізіологічний отвір отвір діаметром приблизно 15-20 мм, а товщина тампона максимально становить 15 мм.

Фахівці про те, чи можна дівчаткам використовувати тампони

Велика кількість лікарів-гінекологів не бачать проблеми в тому, чи можна носити тампони незайманим дівчатам. Майже всі виробники тампонів стверджують, що тампон не може пошкодити дівочу пліву при введенні, оскільки його діаметр менше дівочої пліви. Але при просякненні тампона кров’ю він набухає – і може пошкодити її при видаленні. Тому треба враховувати в якому напрямку ” набухає” тампон, в ширину чи в довжину. Це має бути вказано в інструкції. Для дівчат, що не живуть статевим життям, треба використовувати ті, які “набухають” в довжину.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.