Чи можна завагітніти зі спіралю?

Серед жінок великою популярністю користується внутрішньоматкова спіраль, як надійний захист від небажаної вагітності. Проте, чи дійсно настільки є ефективною контрацепція за допомогою використання спіралі?

Внутрішньоматкова спіраль: правила використання та принцип дії

Після введення внутрішньоматкової спіралі починається безпосередньо захист від вагітності. І так точно само, після її видалення у жінки відновлюється нормальна репродукція. Використання сучасних внутрішньоматкових спіралей не заважає занятися сексом та не викликає ніякого дискомфорту.

Від великої кількості факторів залежить ризик виникнення вагітності при використанні внутрішньоматкової спіралі:

  1. Насамперед, на зачаття спіраль не робить ніякого впливу. Її функція заключається у перешкодженню прикріплення вже заплідненої яйцеклітини до стінки матки і викликати на ранніх термінах переривання вагітності.
  2. Не може вберегти жінку внутрішньоматкова спіраль від позаматкової вагітності. Запліднена яйцеклітина приблизно в 2-3% випадків прикріплюєтьсяу фаллопієвій трубі, не потрапляючи в порожнину матки. Тому позаматкова вагітність продовжує розвиватися і зі спіраллю.
  3. Якщо безконтрольно проходитиме носіння спіралі, то шанс завагітніти підвищується. Механічний контрацептив може зарости епітелієм, і тоді він припиняє впливати на процес зміцнення яйцеклітини на стінці матки.
  4. Якщо закінчився термін експлуатації внутрішньоматкової спіралі, то її потрібно відразу видалити.
  5. Не рекомендується використання спіралі тим жінкам, які ще не народжували, щоб уникнути ускладнень, які можуть виникнути при бажаній вагітності. Проводиться введення внутрішньоматкової спіралі лише лікарем-гінекологом. Перед встановленням жінка проходить обстеження.

Відповідь

Отже, «Чи можна завагітніти зі спіраллю?»,відповідь буде позитивною.Тому, якщо у вас затримка місячних із спіраллю, не потрібно чекати. Затримка – ознака вагітності зі спіраллю. Дану вагітність можна зберегти, якщо видалити вчасно спіраль. Ця процедура не є складною.

Часом доносити вагітність вдається, навіть якщо спіраль неможливо видалити. Приблизно з другої половини терміну загроза переривання вагітності зникає, і жінка народжує здорове немовля. Якщо спіраль видалена на ранніх термінах, вагітність проходить стандартно.