Чи можливо завагітніти під час місячних?

Кожна жінка чи дівчина завжди повинна знати правильну та абсолютно чітку відповідь на таке питання: «Чи може наступити вагітність коли проходять місячні?»

Велика кількість людей говорить, що коли відбувається в організмі овуляція, то лише тоді потрібно захищатися, щоб не наступила небажана вагітність. А ті дні які залишились можна безпечно займатись сексом. Проте це не є абсолютно правдоподібним, тому що бувають випадки коли вагітність у жінок настає під час місячних.  

Тому слід дізнатися докладніше про те, що відбувається в організмі жінки під час менструального циклу?

Про менстуальний цикл

Менстуальний цикл складається з трьох етапів. У першому циклі виробляються гормони, які потрібні для того, щоб настало запліднення. Саме в цей час починає дозрівати яйцеклітина, це дозрівання триває біля двох тижнів. Коли яйцеклітина повністю дозріла, вона виходить із яєчника і в той самий час настає друга фаза циклу – овуляція. У цьому циклі найбільша можливість щоб завагітніти.

Якщо вагітність за п’ять-шість днів не настала, то відбувається другий етап циклу – місячні. Незапліднена яйцеклітина у цей час виходить назовні. Тому багато жінок вважають те, що вагітність не може наступити у цей період. Проте потрібно знати кожному, що цілком є реальною вагітність під час місячних.

Причини

Існують причини, через які може наступити вагітність під час місячних. Таких причин може бути декілька.

До першої причини відноситься те, що в організмі жінки може зразу дозріти дві яйцеклітини, а не одна. Це явище є рідкісним, але можливе цілком. У результаті гормонального сплеску, який є сильним і провокує появу двох яйцеклітин може завагітніти жінка під час місячних.

У тих жінок, які мають нерегулярний менструальний цикл може настати вагітність під час місячних, через те, що терміни овуляції постійно змінюються  і її точно неможливо передбачити. А причин, які викликають нерегулярні місячні є дуже багато: захоплення алкоголем, різка зміна клімату, прийом ліків, великі навантаження, як психічні, так і фізичні, захворювання статевої сфери та ін..  

Також жінки, які постіно мають нерегулярне статеве життя ризикують завагітніти під час місячних.