Чому не ростуть груди?

На сьогоднішній день майже 90% жіночої статті незадоволені своїми молочними залозами. Когось не влаштовує розмір, когось форма. Найбільше переймаються цією проблемою дівчата-підлітки. Їх цікавить два питання: чому груди ростуть дуже повільно і як прискорити їхній ріст. Починають появлятися у дівчат комплекси від того, що у їхніх ровесниць більший бюст, а у них взагалі не хоче рости.

Чому ж у одних дівчат ростуть груди, а у інших ні?

У віці десяти років у дівчат починається статеве дозрівання, а також у цьому віці починають формуватися молочні залози. До шістнадцяти-сімнадцяти років вони досягають передостанній стадії уже свого росту.Після чого припиняється вироблення естрогену яєчниками.Вони почнуть виробляти наступний естроген під час вагітності та годування груддю. Тому саме в цей період у жінки можуть збільшитися помітно груди. Проте після закінчення лактації розмір грудей та форма можуть повернутися до свого початкового вигляду.

Ще до народження визначений для кожної жінки свій розмір грудей. Тому доказано, що величина грудей залежить від двох факторів, які на це впливають.

  1. Гормональний фактор. Для того щоб молочні залози розвивалися та росли в організмі повинна бути відповідна кількість гормону естрогену, від якого усе залежить. Зміна гормонального фону в організмі жінки може бути причиною того, що груди не ростуть, спровокувати який можуть кілька чинників.

Наприклад:

  • заняття деякими професійними видами спорту
  • різні травми
  • психоемоційна та фізична перевтома
  • якість їжі
  • нестача вітамінів та ін..

     2.  Спадковість. У кожної жінки є своя генетично закладена особливість будови тіла. Тому потрібно також звертати увагу на форму та розміри у представниць жіночої статті у вашому роду по материнській лінії. Це відіграє також свою певну роль. 

Шукайте підтримку та консультації в Центрі Сімейної Медицини у м. Кам’янець-Подільський, розташованому за адресою: вул. Драгоманова, 14а. Наші лікарі готові надати Вам корисні поради та підтримку щодо Вашого здоров’я.