Що лікує глуха кропива

Що лікує глуха кропива

Глуху кропиву ще називають ясноткою білою або мертвою кропивою. Використовують її як в’яжучий, сечогінний, відхаркувальний, кровоспинний засіб. Вона регулює обмін речовин в організмі, допомагає при носових, легеневих, гемороїдальних, маткових кровотечах, а також при захворюваннях дихальних шляхів, горла.

У разі гострих і хронічних запальних процесах у сечостатевій системі теж використовують яснотку, адже вона лікує запалення: уретрити (уретри), цистити (сечового міхура), пієлонефрити (нирок). Застосовують рослину і при гострому та хронічному гломерулонефриті.

Допомага

Глуха кропива допомагає регулювати менструальний цикл, помічна при болючих місячних, аменореї (відсутності місячних). Щоб врегулювати місячні, приготуйте ліки: одну столову ложку подрібненої рослини залити 1 склянкою окропу, настояти, поки прочахне. Пити по чверті склянки 4 рази на день.

Застосовують рослину і зовнішньо, а саме: при алергічних дерматитах, екземі, свербіжу, розтріскуванні шкіри, фурункулах, тріщинах біля заднього проходу у вигляді компресів, полоскань, лікувальних ванночок, спринцювань.

Полощать горло настоєм з глухої кропиви також при ангіні, кровоточивому гінгівіті (коли кровоточать ясна, у ротовій порожнині є виразки, запалення).

А в «Зеленій планеті Земної» є ліки, що лікують жінок: при болючих місячних раджу Птозан, для нормальної функції яйників – Аднексан (усуває запальні процеси, налагоджує місячні), при метритах, ендометріозах – Фемінат.

Шукайте підтримку та консультації в Центрі Сімейної Медицини у м. Кам’янець-Подільський, розташованому за адресою: вул. Драгоманова, 14а. Наші лікарі готові надати Вам корисні поради та підтримку щодо Вашого здоров’я.

Наталія Земна