Опущення матки

Опущення матки

Найчастіше опущення матки трапляється у немолодих жінок внаслідок вікових змін у статевих органах. Однак це може статися в будь-якому віці внаслідок атонії шлунка, у результаті травми, особливо якщо жінка важко працює після пологів.
На жаль, це захворювання поширюється і на молодих жінок. Навіть на дівчат, у яких іноді й місячні вчасно не з’являються саме внаслідок деформації дітородних органів, опущення матки, загину шийки матки тощо.
Така дівчина відчуває біль навіть між місячними, а починаються місячні дуже болісно (особливо – у перший день) тривають довго – 6-7 днів, адже матка не може нормально скорочуватися. І коли така дівчина виходить заміж, то не може завагітніти або нормально виносити плід. Отже: з дівчинки майбутню матір потрібно ростити ще із пелюшок.
Але і проблема опущення матки вирішується, адже для цього є трави: нечуйвітер волохатенький (у народі його називають «підойма»), вероніка лікарська, приворотень звичайний, полин та інші. Усі вони піднімають жіночі органи.
У «Зеленій планеті» ми розробили з цих трав ефективні ліки для жінок, що допомагають матці набути нормальної форми, відновити нормальне розташування і функцію. Це, зокрема, Птозан, Лікмам, Фемінат.
Та не можна забувати, що опущення матки не буває просто так: на те завжди є причини. І коли йдеться про жінок у дітородному віці, то це насамперед розтягнений та опущений шлунок, порушення функції підшлункової залози, збільшена печінка, внаслідок чого виникають подальші опущення нирок, деформація сечовивідників. Коли деформовані всі ці органи, тоді матка, що розташована нижче, теж опускається, деформується, перегинається. Аби усунути всі ці негаразди, у нас є дієві засоби: Гастротон, Золотник, Гепахол, Нефролік, Нефроптан та інші.
Для тих, хто має наснагу і натхнення приготувати ліки власноруч, пропонуємо стародавні рецепти з лікарських рослин.

Ліки з тирличу хрещатого

  • 1 чайну ложку подрібненого коріння тирличу хрещатого залийте 0,5 л перевареної води кімнатної температури, накрийте покришкою і нагрівайте на водяній бані впродовж півгодини. Зніміть і настоюйте ще 10 хвилин, процідіть. Пийте по1/4 склянки  чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

Ліки з астрагалу шерстистоквіткового

  • 1 столову ложку сухої подрібненої трави астрагалу залийте 0,5 л холодної перевареної води, настоюйте ніч (7-8 год). Вранці поставте на водяну баню на 15-20 хв. Знявши з вогню, процідіть. Пийте по чверті склянки чотири рази на день перед вживанням їжі.

Меліса, кропива, золототисячник

  • Узяти порівну листя меліси лікарської, листя кропиви дводомної і траву золототисячника  малого. 1 столову ложку суміші залити у термосі 0,5 л окропу, настояти годину, процідити. Випити настій впродовж дня. Курс лікування – до трьох тижнів. Потім – тиждень перерви, і знову повторити курс лікування.
Наталія Земна