Стоматит у немовляти
Стоматит у немовляти зустрічається досить часто. Причому стоматит може розвинутися навіть на тлі сильного імунітету. При розвитку стоматиту у немовляти на слизовій оболонці ротової порожнини утворюються виразкові висипання. При цьому самопочуття малюка погіршується, піднімається температура, дитина вередує і плаче.

Причина

Причина розвитку стоматиту у грудної дитини може полягати в інфекції герпесу. Така підозра виникає зокрема, якщо у дитини при розвитку стоматиту висока температура. Крім того, дитина стає вкрай примхливим і плаксивим, заспокоїти його практично неможливо. Саме в цей момент в ротовій порожнині починається активне розмноження хвороботворних бактерій.

Терапія

Для терапії стоматиту у грудної дитини необхідно вдаватися до використання лікарських препаратів, спрямованих на зміцнення імунітету проти вірусів. Порожнина рота дитини при дитячому стоматиті неодмінно сануючих розчином фурациліну. Якщо хворіють діти старшого віку, то їм призначається полоскання порожнини рота. Для швидкого загоєння слизової оболонки ротової порожнини потрібне застосування спеціальних лікарських засобів у формі гелів і мазей. Затягування виразок при використанні цих коштів протікає набагато швидше. Крім цього, дитячий організм при розвитку стоматиту у грудної дитини необхідно підтримувати вітамінними комплексами, щоб одужання наступило якнайшвидше, і щоб в подальшому у дитини не було проблем зі здоров’ям.
Однак, деякі діти, особливо маленькі, не можуть виконувати всіх необхідних заходів, необхідних для лікування стоматиту. У них болить рот, і брати щось у нього дуже не приємно. У зв’язку з цим, маленьким дітям треба давати якомога більше пити, а їжу давати в протертому вигляді, щоб вона не дратувала ротову порожнину ще сильніше. В такому випадку діти відчувають себе набагато краще. При цьому проводити підтримку дитячого організму вітамінними комплексами необхідно якомога довше, а не тільки тоді, коли проявляється інфекція. В окремих випадках може здатися, що інфекція відступила, але на ділі це не так, і без підтримки організму вона знову може вилізти назовні.

Розвиток хахворювання

Стоматит у грудних дітей проявляється не відразу. Розвиток захворювання починається з набряклості ясен. І тільки через кілька днів різко піднімається температура тіла. Якщо батьки встигають запідозрити початок розвитку дитячого стоматиту, то можна запобігти загостренню захворювання, прийнявши вчасно необхідні заходи по купированию хвороби.
Крім герпетичній разновівдності стоматит у грудних дітей може мати і інше походження. Наприклад, досить поширеною формою стоматиту у грудних дітей є кандидозний стоматит. Інша назва такого захворювання – молочниця ротової порожнини. При розвитку даного захворювання на слизовій оболонці ротової порожнини дитини утворюється блідий наліт. Такі нальоти легко лікуються звичайної чайної содою. Для лікування кандидозного стоматиту у грудних дітей необхідно розчинити соду у воді і полоскати цим розчином рот. Для приготування розчину на склянку теплої води береться чайна ложка соди.

Різновид захворювання

Крім цього, у дітей може спостерігатися такий різновид захворювання, як токсичний стоматит, який розвивається, якщо дитина з’їдає щось не те. При підвищенні температури тіла у дитини слизова оболонка ротової порожнини починає червоніти. Для лікування токсичної стоматиту у грудних дітей застосовують препарати сорбирующего властивості. Вони вбирають отруйні речовини з організму і виводять їх, в результаті чого самопочуття дитини поліпшується.