Сенестопатії
Сенестопатії – це патологічні відчуття, які утворюються несподівано, ці відчуття  позбавлені соматичної бази, важкі і традиційно нестерпні; проявляється даний стан почуттям затягування, здавлювання, печіння, а також появляються відчуття відмінності та незвичності від інших звичайних почуттів.

Причини

З’являється сенестопатія по чисто емоційним причинам, тому лікарям важко пояснити виникнення її причини.
Найчастіше захворювання зустрічається при органічних ураженнях мозку, загальних неврозах, психічних хворобах. Може також протікати у вигляді моносимптома, навіть, якщо немає нервово-психічних розладів.
У різних ділянках тіла утворюються дані відчуття, по локалізації вони не відповідають точним анатомічним утвореням, а акож працюють вони основою для маячних та іпохондричних думок.

Симптоми

Симптоми сенестопатії є дуже різноманітним: почуття морозу на шкірі, печіння, тиску, розтягування,  затягування; почуття трепету у внутрішніх органах та в голові, перевертання, вібрації, розриву, склеювання.
Відчуття час від часу можуть і не піддаватися дуже чіткому опису, можуть вони носити нестерпний характер, тяжкий, проте при всьому цьому болю може і не бути.

Діагностика

Діагностика даного захворювання грунтується, в основному, лише на характері почуттів пацієнта, які не мають анатомічної бази. Дані відчуття потрібно відрізняти від парестезії та галюцинацій.

Лікування

Сенестопатія лікується  антидепресантами.
Відвідайте Центр Сімейної Медицини в м. Кам’янці – Подільському для отримання якісних медичних послуг від спеціалізованих лікарів.