5 продуктів для балансу гормонів

Про те, що гормони визначають багато в нашому житті, відомо багатьом. Але як відновити гормональний фон, якщо він дав збій?

Про те, що гормони визначають багато в нашому житті, відомо багатьом. Але як відновити гормональний фон, якщо він дав збій?

Дієтологи назвали п’ять продуктів, регулярне вживання яких збалансує гормональний фон.

Гормони визначають настрій, вагу і почуття голоду. У будь-якому віці необхідно приділяти увагу гормонам – чим більше збагачений буде ваш раціон поживними речовинами, тим спокійніше ви будете сприймати стресові ситуації. Так як гормональний фон багато в чому залежить від харчування, можна підібрати продукти, які його збалансують.

Ягоди

Малина, чорниця і ожина регулюють рівень цукру в крові, слідчо і гормони. Також ці ягоди зберігають тканини і захищають клітини шкіри. Чай з листя малини допомагає організму регулювати жіночу репродуктивну систему.

Горіхи

Горіхи – джерело поживних речовин. Насичені жирні кислоти, горіхи також позитивно впливають на функції мозку і є природним підсилювачем настрою. Особливо корисні волоські горіхи жінкам, що вступили в менопаузу.

Ферментовані продукти

Кишкові бактерії допомагають організму засвоювати їжу і грають важливу роль в регуляції рівня естрогену. Тому регулярне вживання кислої капусти, маринованих огірків, йогурту, кефіру, соєвого соусу позитивно позначиться на гормональному фоні.

Листові овочі

Також на вироблення естрогену впливають шпинат і брокколі, вони також сприяють нормалізації менструального циклу. Щоб самопочуття було відмінним, включіть листові овочі у свій щоденний раціон.

Вівсянка

Вівсянка багата клітковиною і позитивно впливає на вироблення тестостерону. Вона здатна виводити з організму надлишки естрогену, приводячи цей гормон в стан балансу.

Щоб виключити серйозні проблеми зі здоров’ям, при наявності певних скарг, радимо здати тест на гормони. Кам’янець-Подільський Центр сімейної медицини в своїй лабораторії проводить дослідження широкого спектра.