5 домашніх масок для підтяжки шкіри обличчя

Процес старіння або раптове схуднення відображаються на жіночій шкірі не найкращим чином. Так, обвислі щоки і складочки, що з’явилися, ніяк не можуть радувати відображення в дзеркалі. Але не варто опускати руки і миритися з ситуацією, що склалася. Існує кілька «чарівних» масок, які здатні підтягнути шкіру і повернути їй колишню пружність, а це неодмінно додасть впевненості в собі і покращить якість життя.

1. Кропова маска

Така маска надає тонізуючий і зміцнюючий ефект шкірі, робить її більш свіжою. Візьміть ложку подрібненого соковитого кропу і змішайте його з однією ложкою вівсянки дрібного помелу. Раз на десять днів наносьте таку маску на обличчя на 20 хвилин.

2. Підтягуюча маска

Такі маски підійдуть тим, у кого нежирна шкіра. Яєчний білок і м’якоть огірка змішайте до однорідної маси. Додайте в суміш трохи масла, краще оливкового. Наносьте два рази в тиждень протягом трьох місяців.

3. Медова маска

Ця маска дозволить наситити і підтягнути шкіру. Однак слід пам’ятати, що вона підходить тільки тим, у кого немає алергії на мед. Змішайте разом столову ложку вівсяної муки, збитий яєчний білок і ложку розігрітого меду. Ретельно перемішавши суміш, нанесіть її на обличчя на 15 хвилин.

4. Маска з білої глини

Про підтяжку обличчя, яку вам подарує ця маска, мріє кожна жінка. Змішайте ложку пшеничних зародків, ложку виноградного соку і дві ложки білої косметичної глини. Нанесіть маску тонким шаром на шию та обличчя, а потім змийте теплою водою, промокнув обличчя м’якою тканиною.

5. Самомасаж

Масаж обличчя дає приголомшливий ефект, якщо правильно виконувати всі вправи. За допомогою масажу зміцнюються м’язи обличчя, а овал стає більш підтягнутим. Перед процедурою треба вмитися, а потім нанести на обличчя зволожуючий крем і кілька разів масажувати шкіру щік від носа до скронь. Це розігріє шкіру. Потім виконуйте розгладжуючі руху на шкірі чола, масажуючи від брів вгору. Потім провести від підборіддя до мочок вух. Це дозволить сформувати красивий контур обличчя. І в останню чергу тильною стороною долоні масажуйте під щелепою. Якщо виконувати такий масаж щодня, то вже через місяць ви досягнете помітного результату.