Чому випадає волосся у дівчаток-підлітків?

Для юної дівчини випадання волосся може стати великою неприємністю. Але якщо знати основні причини цієї «катастрофи», то її цілком можна уникнути.

1. Порушення гормонального балансу

Волосся можуть випадати через підвищення рівня чоловічого гормону дигідротестостерону, який зазвичай присутній в жіночому організмі, але в невеликих кількостях. Лікар встановить, що викликало підвищення рівня цього гормону, який став винуватцем облисіння мільйонів чоловіків.

2. Неправильне харчування

Як недоїдання, так і надлишок калорій в раціоні може привести до випадання волосся. В основному в цьому випадку спостерігається нестача вітамінів і мікроелементів. Нормалізація раціону, включення в нього збалансованої кількості нутрієнтів поступово поліпшить стан волосся.

3. Надмірний «догляд» за волоссям

Занадто часте миття волосся і його сушка за допомогою гарячого повітря також шкідливо для здоров’я волосся. У «чорний список» можна внести фени, плойки, «утюжки» та стайлери.

4. Прийом лікарських препаратів

Як правило, це оральні контрацептиви і деякі пероральні препарати для лікування юнацьких вугрів.

5. Інфекції і захворювання внутрішніх органів

Серед них цукровий діабет, хвороби щитовидки, інфекції волосистої частини голови (стригучий лишай), шкірні захворювання.

Паралельно з випаданням волосся в цих випадках присутні інші симптоми, такі як постійна втома, порушення менструального циклу, болі в нижній частині живота.

Якщо ви помітили, що ваше волосся випадає з незвичною інтенсивністю, необхідно звернутися до лікаря для постановки діагнозу і початку адекватного лікування.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.