Чому пітніють долоні?

При пітливості долонь багато говорять про будь-яку патологію. Однак це може бути специфічною особливістю нервової системи.

Прояви

Звичайно, підвищена пітливість – явище не з приємних. Багато людей через це навіть ухиляються від публічних виступів, рукостискань і романтичних зустрічей.

Потовиділення є звичайною функцією організму, завдяки якій він охолоджується. Але якщо таке потовиділення підвищене, то багатьом це досталвеят дискомфорт і починаються пошуки відповіді на питання: що робити?

Іноді нічого і робити не треба, а просто частіше мити руки. Але також пітливість долонь може бути пов’язана з гіпергідрозом. У перекладі з грецької термін гіпергідроз означає «надмірний піт». Дана патологія може бути загальною або локалізованою.

Загальний гіпергідроз проявляється під впливом фізичних і емоційних напружень, високої температури і деяких захворювань, в тому числі туберкульозу та уражень нервової системи. У цих випадках необхідно звернутися до лікаря за кваліфікованою допомогою.

Локалізований гіпергідроз – це одна з ознак вегетосудинної дистонії. Він може бути спровокований також недбалим ставленням до гігієни, носінням одягу з синтетики.

Основні причини гіпергідрозу:

– ендокринні порушення,

– цукровий діабет,

– інфекційні захворювання,

– генетичні порушення,

– хронічний стрес або нервове перенапруження,

– розумові навантаження,

Велика неприємність гіпергідрозу в тому, що він може сприяти розвитку грибкових уражень шкіри.

Фахівці вважають, що вилікувати гіпергідроз, або підвищений потовиділення долонь, можна, якщо усунути основне захворювання, а не його симптоми.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.