Кориця і лимон – унікальна суміш для організму

Серед безлічі цілющих поєднань, запропонованих народною медициною, найбільш популярним в останні роки є кориця і лимон. Обидва ці продукти заповнюють щоденні потреби в багатьох поживних речовинах.

Особливо оцінять суміш кориці і лимона люди, які звикли приймати різні вітамінні комплекси для підтримки захисних сил організму.

Цілющий цитрус і відомий з давніх часів вид спеції є унікальною спадщиною та джерелом численних поживних речовин. Вони зміцнюють здоров’я і при цьому не тягнуть за собою небажаних наслідків, так як побічні ефекти відсутні.

Також інгредієнти дуже економічні, завжди під рукою і мають приємний смак.

Чим же корисна ця унікальна суміш?

1. Кориця і лимон від болів в суглобах

Щоденний прийом цього домашнього ліки допоможе зняти набряк і запалення.

Лимон багатий вітаміном С. Ця речовина дуже важлива для нашого організму, так як допомагає йому виробляти колаген, який в тому числі необхідний для суглобів.

Лимонний сік багатий на антиоксиданти, які допомагають ефективно зменшувати запальні процеси. Але для цього лікування має бути регулярним.

Поєднання яблука та лимона – це також сечогінний і очищає засіб. Кожен з інгредієнтів є хорошим протизапальним і широко використовується з цією метою.

Стан при артриті полегшить наступний рецепт:

1 паличка кориці, 5 ст. ложок лимонного соку, 1 ч.л. меду, 1 склянка води. Поставити воду на вогонь, коли вона закипить, додати корицю. Заварювати протягом 15 хвилин. Потім зняти з вогню і дати настоятися протягом 10 хвилин. Процідіть в чашку, додайте 5 ст. ложок лимонного соку і мед. Пийте щодня натще.

2. Кориця і лимон проти зайвої ваги

Поєднання цих продуктів прискорює метаболізм. Кориця допомагає контролювати рівень інсуліну в крові, а також вуглеводи. Виходить, що наш організм, замість того, щоб «відкладати їх про запас», буде використовувати їх як джерело необхідної енергії.

Якщо вживати цей засіб кожен день, то жирові відкладення стануть менш стійкі до методів боротьби з ними і поступово зайва вага піде без шкоди для здоров’я.

Рецепт такий: 1 паличка кориці, 5 ст. ложок лимонного соку (50 мл), 1 ч.л. меду, 1 склянка води. Готується засіб, як і попередній, але різниця у вживанні: рекомендується пити через 20 хвилин після основного прийому їжі.

3. Кориця і лимон для очищення шкіри обличчя

Це ефективний антибактеріальний засіб. Лимонний сік дозволяє зменшити вугровий висип, а кориця допоможе впоратися з інфекцією, що викликає прищі.

Якщо користуватися даними засобом щовечора, то вугрі помітно зменшаться, а сліди від неї стануть значно менш помітними.

Інгредієнти: 1 ч.л. кориці, 1 ст. ложка лимонного соку. Все перемішати і наносити ватним тампоном перед сном. Попередньо шкіру очистити від забруднень. Змоченим в засобі ватним диском протерти обличчя, приділяючи особливу увагу проблемним ділянкам. Залиште для впливу на 5 хвилин, після чого змийте теплою водою.

4. Кориця і лимон від застуди та грипу

Хворобу можна перенести в більш легкій формі і одужати швидше, якщо вживати суміш кориці і лимона. Це потужний антибактеріальний засіб, який ефективно зміцнює імунну систему.

Інгредієнти: 1 паличка кориці, 1 стакан апельсинового соку, 5 столових ложок лимонного соку, 1 ч.л. меду.

Спочатку треба вичавити з апельсина сік і поставити його підігріватися на вогонь на 5 хвилин, додавши паличку кориці. Після закінчення зазначеного часу, вийміть корицю і додайте лимонний сік і мед. Пити вранці під час сніданку. Вже скоро ви відчуєте себе набагато краще.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.