Проблеми зі щитовидкою – страждає психіка

Захворювання щитовидної залози часто супроводжуються депресією, занепокоєнням і психіатричними порушеннями. Лікування проблеми може привести до поліпшення настрою, пам’яті і когнітивних функцій.

Американські фахівці прийшли до висновку, що лікування прихованого гіпотиреозу, яким страждають близько 2% американців, може полегшити психіатричні проблеми деяких пацієнтів.

Причини

Причин, за якими може статися порушення функцій щитовидної залози, безліч, а з віком ймовірність їх збільшується. Надлишок гормонів щитовидної залози прискорює метаболізм, що може викликати пітливість, серцебиття, втрату ваги і тривожність. При дефіциті цих гормонів з’являється швидка стомлюваність, набір ваги, млявість, депресії, нездатність концентруватися, проблеми з пам’яттю. Лікарі вже давно ведуть дискусію з приводу того, що первинно – проблеми зі щитовидкою або психіатричні порушення.

Лікування

Ендокринологи сперечаються про необхідність лікування прихованого гіпотиреозу. З одного боку, таке лікування може підвищити навантаження на серце і привести до ускладнень при остеопорозі у жінок. Але з іншого боку, якщо не лікувати захворювання, це може викликати стресові навантаження на серце і, згідно з деякими дослідженнями, підвищити ризик хвороби Альцгеймера та інших форм слабоумства.

У жінок захворювання щитовидки виникають з набагато більшою ймовірністю, ніж у чоловіків, особливо після 50 років.

Ще одне неясне для докторів питання, який рівень гормонів слід вважати «нормальним». Деякі фахівці вважають, що пацієнтів з ТТГ від 5 до 10, особливо з психіатричними розладами, слід лікувати тиреоїдними препаратами.

В лабораторії Центра Сімейної Медицини ви можете здати аналізи та отримати надійний результат оперативно.

-Без попереднього запису 

-Прийом аналізів з 08:00-12:00

м.Кам’янець-Подільський, вул. Драгоманова 14А.