Чому «ниє» серце?

Ниючий біль в області серця може бути ознакою дуже багатьох кардіологічних захворювань. Причин, які викликають його появу, теж дуже багато.

Причини

Так, у молодої дівчини біль може виникати, якщо порушується менструальний цикл, а у жінок після 45 років – коли відбуваються клімактеричні зміни.

Ниючий біль також виникає при стенокардії або інфаркті міокарда.

Спровокувати появу сердечного болю можуть надмірне вживання солодкого, жирних страв, стреси, куріння, алкоголь, геомагнітні зміни і т.д.

Симптоми

Якщо біль виникає в молодому віці, локалізується найчастіше під грудьми, турбує нечасто, але довго триває, нерідко супроводжується серцебиттям, почуттям тривоги, то, швидше за все, у молодої особи – нейроциркуляторна дистонія за кардіальним типом. Діагноз можна підтвердити при таких ознаках: біль не проходить після прийому валідолу, а від нітрогліцерину стає ще більш відчутнішим. Але вживання настоянки валеріани, шипшини, хмелю або інших заспокійливих засобів усуває неприємний симптом.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.