Що означає спорт для підлітка?

Підлітки, які займаються спортом, відчувають себе не тільки більш здоровими, але і більш щасливими, ніж їх «неспортивні» однолітки.

Підлітки, які займаються спортом, відчувають себе не тільки більш здоровими, але і більш щасливими, ніж їх «неспортивні» однолітки. Про це заявили вчені після проведеного дослідження.

Опитування

Фахівці провели опитування 245 школярів від 12 до 14 років. Всі учасники експерименту повинні були заповнити анкету, в якій відповісти на питання про відвідини тренувань і спортивних секцій, про задоволеність життям і здоров’ям.

Результати показали, що силовий спорт не впливав на хлопчиків в плані відчуття себе більш здоровими і щасливими. Але дівчатка, які займаються силовими видами спорту, відчували себе щасливішими, але не більш здоровими.

А ось командні види спорту, як для хлопчиків, так і для дівчаток, давали відчуття щастя і фізично такі діти відчували себе набагато краще. Дівчатка оцінювали своє здоров’я в 30 разів краще, а хлопчики – в п’ять разів, ніж у їх неспортивних однолітків.

Експерти стверджують, що підліткам необхідно займатися спортом, так як це дарує їм відчуття здоров’я і щастя. І, як виявилося, найкориснішими в цьому плані є командні види спорту, які посилюють дружні зв’язки між дітьми.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.