Що корисніше в яблуці: шкірка або м’якоть?

Яблуко – один з найкорисніших плодів, в якому міститься цілий комплекс вітамінів, а також необхідна організму клітковина. Вчені рекомендують з’їдати яблуко в сирому вигляді, хоча ми любимо застосовувати його в приготуванні різних страв. При цьому часто ми очищаємо яблуко від шкірки, не підозрюючи, що таким чином позбавляємо себе найціннішого в ньому.

Виявляється, яблучна шкірка містить в 6 разів більше корисних інгредієнтів, ніж м’якоть.

Користь яблучної шкірки

Ці речовини в шкірці під назвою флавоноїди здатні покращувати кров’яний тиск і є корисними для здоров’я серця.

Вчені вивчили окремо м’якоть і шкірку на предмет впливу фермента АСЕ, який викликає підвищений тиск і призводить до гіпертонії у людей.

В ході дослідження з’ясувалося, що шкірка яблука містить в шість разів більше флавоноїдів, володіє більш високим рівнем антиоксидантів для пригнічення АСЕ у живих організмів.

Так що наступного разу, коли захочете з’їсти яблуко, чи не очищайте його від шкірки. Яблука повинні бути постійним продуктом у нашому раціоні, особливо з огляду на те, що цей плід є найбільш популярним в нашій місцевості.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.