7 причин пити морквяний сік

З дитячих років ми знаємо, що морква дуже корисна. Наші бабусі нам твердили, що якщо ми будемо їсти моркву, то будемо краще бачити і станемо краще рости. Насправді цей овоч має безліч інших причин, щоб включити його в щоденний раціон.

Для вживання моркви в лікувальних і дієтичних цілях з неї готують фреш, який краще засвоюється, ніж сам овоч, і містить поживні речовини у високій концентрації.

Вживати морквяний сік слід курсами: 2 тижні пити, 4 тижні перерва.

Отже, в чому користь морквяного соку?

1. Покращує імунітет

Морквяний сік – кращий засіб для ослабленого імунітету. У ньому у великій кількості містяться різні вітаміни: С, А, РР, Е.

2. Для профілактики серцевих захворювань

Бета-каротин, що міститься в моркві у великій кількості, нормалізує роботу серцевого м’яза.

3. Покращує зір

Вітаміну А, що міститься в моркві, загострює зір і запобігає деяким хворобам очей.

4. Профілактика раку

В ході численних досліджень було доведено, що морквяний сік знижує ризик розвитку раку молочної залози, раку легенів, раку товстої кішкі.Морковний сік перешкоджає окислювальним процесам, бореться з вільними радикалами, сповільнюючи процес старіння.

5. Покращує стан шкіри

Якщо шкіра лущиться, запалюється, на ній з’являються червоні плями, значить, їй не вистачає вітаміну А. Він захищає шкіру від негативних впливів зовнішнього середовища, запобігає її передчасному старінню.

6. Зміцнює нервову систему

Сік моркви корисний при перевтомі, нервових перевантаженнях, розладах, стресі, гіпертонії.

7. Відновлює печінку

Морквяний сік у невеликих кількостях очищає печінку, діє як засіб детоксикації. Але при цьому в нього бажано додавати сметану або вершки, це допоможе кращому засвоєнню вітаміну А.

Незважаючи на всю користь морквяного соку, пити його в необмежених кількостях неможна. Особливо, якщо у вас гастрит, виразка шлунка або дванадцятипалої кишки, підвищена кислотність, відмовтеся від соку моркви. При цукровому діабеті перед вживанням морквяного соку необхідна консультація лікаря.

Морквяний сік корисний не тільки в чистому вигляді, але і в поєднанні з соками інших овочів і фруктів: буряка, селери, яблука, лимона.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.